|
Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku
Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády.
K přípravě Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: Polohrubá mouka 500 g, ztužený tuk (Iva, Lira,...) 250 g, olej 2 lžíce, mléko 2 dcl, sůl špetka. Náplň: Jablka, cukr krupice, skořice mletá, rozinky, ořechy, strouhanka asi 8 lžic, máslo pod strouhanku - lžička. Máslo na potření závinů..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku
Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku: Polohrubou mouku si prosijeme na vál a přidáme špetku soli. Z mouky si uděláme hromádku a na její okraje si nastrouháme na slzičkovém struhadle ztuhlý tuk a lehce jej s moukou promísíme. Doprostřed mouky si uděláme důlek a tam po malém množství přiléváme mléko s olejem a hned tekutinu zapracováváme vidličkou do mouky. Poté ručně rychle vypracujeme ze surovin hladké a nelepivé těsto. To uložíme na chvíli do chladna a mezitím si připravíme jablečnou náplň a strouhanku. Na větší pánev si dáme malý oříšek másla, pomalu jej rozpustíme a přidáme asi 8 lžic strouhanky. Tu lehce opékáme do zlatova- strouhanka s máslem musí hezky vonět a nesmí se pálit! Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, nebo plátky. Těsto si rozdělíme na čtyři stejně velké díly a každý vyválíme na větší obdelníkový plát. (Aby měl plát správný tvar, je dobré jej válet od středu k rohům a pak jen doválet rovné strany). Plát těsta posypeme strouhankou, jablky, cukrem, skořicí ořechy, zavineme jej a přeložíme a plech s pečícím papírem. Takto pokračujeme i s dalšími díly těsta. Troubu si předem předehřejeme na 180°C. Před vložením do trouby záviny shora propícháme, aby mohla unikat pára a záviny nám nepraskly. Záviny vložíme do předehřáté trouby a po 10 min. jí ztlumíme na 175°C a pečeme do světlé barvy asi 20 - 30 min. dle vlastního spotřebiče. Hotové záviny ihned po vytažení z trouby, potřeme kouskem ztuhlého másla.
Poznámka k receptu na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku: Tento závin peču už dobře 15 let a je u nás velmi oblíbený. Recept mám z knihy 234 x jablko v kuchyni a je to má nejoblíbenější kuchařka na zpracování podzimní úrody. Závin je první den krásně křehký a kdo má rád těsto vláčnější, stačí ho nechat pár hodin uležet, či upéct den předem. U nás se sní většinou už v té křehké verzi...;-). Bezvaječný závin v tomto poměru surovin jsem tu nenašla, tak ho přidávám. Rebeko, konečně jsem se dostala k tomu, přidat sem ten slíbený recept na štrůdlík - omlouvám se, za tak dlouhou dodací lhůtu a doufám, že Ti bude po upečení chutnat:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 06.12.2012
- Počet porcí: 4 záviny
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
- Suroviny: Těsto: Polohrubá mouka 500 g, ztužený tuk (Iva, Lira,...) 250 g, olej 2 lžíce, mléko 2 dcl, sůl špetka. Náplň: Jablka, cukr krupice, skořice mletá, rozinky, ořechy, strouhanka asi 8 lžic, máslo pod strouhanku - lžička. Máslo na potření závinů.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro rebeku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|