RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku, recepty Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku, Jablkový, závin, se, třemi, druhy, tuků,


Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku

Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku je zařazen v kategorii moučníky - záviny, rolády. K přípravě Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: Polohrubá mouka 500 g, ztužený tuk (Iva, Lira,...) 250 g, olej 2 lžíce, mléko 2 dcl, sůl špetka. Náplň: Jablka, cukr krupice, skořice mletá, rozinky, ořechy, strouhanka asi 8 lžic, máslo pod strouhanku - lžička. Máslo na potření závinů..

Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný  - pro Rebeku
Zvětšit obrázek

Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku

Recept na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku:
Polohrubou mouku si prosijeme na vál a přidáme špetku soli. Z mouky si uděláme hromádku a na její okraje si nastrouháme na slzičkovém struhadle ztuhlý tuk a lehce jej s moukou promísíme. Doprostřed mouky si uděláme důlek a tam po malém množství přiléváme mléko s olejem a hned tekutinu zapracováváme vidličkou do mouky. Poté ručně rychle vypracujeme ze surovin hladké a nelepivé těsto. To uložíme na chvíli do chladna a mezitím si připravíme jablečnou náplň a strouhanku. Na větší pánev si dáme malý oříšek másla, pomalu jej rozpustíme a přidáme asi 8 lžic strouhanky. Tu lehce opékáme do zlatova- strouhanka s máslem musí hezky vonět a nesmí se pálit! Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubo, nebo plátky. Těsto si rozdělíme na čtyři stejně velké díly a každý vyválíme na větší obdelníkový plát. (Aby měl plát správný tvar, je dobré jej válet od středu k rohům a pak jen doválet rovné strany). Plát těsta posypeme strouhankou, jablky, cukrem, skořicí ořechy, zavineme jej a přeložíme a plech s pečícím papírem. Takto pokračujeme i s dalšími díly těsta. Troubu si předem předehřejeme na 180°C. Před vložením do trouby záviny shora propícháme, aby mohla unikat pára a záviny nám nepraskly. Záviny vložíme do předehřáté trouby a po 10 min. jí ztlumíme na 175°C a pečeme do světlé barvy asi 20 - 30 min. dle vlastního spotřebiče. Hotové záviny ihned po vytažení z trouby, potřeme kouskem ztuhlého másla.

Poznámka k receptu na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku:
Tento závin peču už dobře 15 let a je u nás velmi oblíbený. Recept mám z knihy 234 x jablko v kuchyni a je to má nejoblíbenější kuchařka na zpracování podzimní úrody. Závin je první den krásně křehký a kdo má rád těsto vláčnější, stačí ho nechat pár hodin uležet, či upéct den předem. U nás se sní většinou už v té křehké verzi...;-). Bezvaječný závin v tomto poměru surovin jsem tu nenašla, tak ho přidávám. Rebeko, konečně jsem se dostala k tomu, přidat sem ten slíbený recept na štrůdlík - omlouvám se, za tak dlouhou dodací lhůtu a doufám, že Ti bude po upečení chutnat:-)

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 06.12.2012
  • Počet porcí: 4 záviny
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Záviny, rolády
  • Suroviny: Těsto: Polohrubá mouka 500 g, ztužený tuk (Iva, Lira,...) 250 g, olej 2 lžíce, mléko 2 dcl, sůl špetka. Náplň: Jablka, cukr krupice, skořice mletá, rozinky, ořechy, strouhanka asi 8 lžic, máslo pod strouhanku - lžička. Máslo na potření závinů.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro rebeku, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkový závin se třemi druhy tuků - bezvaječný - pro Rebeku

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist