|
Recept na Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády
Recept na Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1⅔ až 2 hrnky hladké mouky 1¼ lžičky sušeného droždí 3 lžíce cukru ¼ lžičky soli ⅓ hrnku mléka, teplého 2 lžíce másla, pokojové teploty 1 vejce ½ lžičky vanilkového extraktu 1 velké jablko, oloupané a nakrájené na ¼ a na tenké plátky 4 lžíce másla ½ hrnku hnědého cukru ¼ hrnku nasekaných oříšků 2 lžičky mleté skořice 100 g bílé čokolády, nalámané ¼ hrnku šlehačky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády
Recept na Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády: 1) V robotu s hnětacím hákem (nebo ručně v míse) smícháme 1 hrnek mouky, droždí, cukr a sůl. Přidáme mléko, vejce, máslo a vanilkový extrakt. Poté přidáváme po ⅓ hrnku mouky, do té doby, než se těsto přestane lepit ke stěnám mísy. Těsto vyndáme z mísy a rukama asi 5 minut hněteme. Z těsta vytvarujeme kouli, dáme do mísy, přikryjeme utěrkou a necháme 1½ hodiny kynout na teplém místě. 2) Mezitím si připravíme náplň. Na 2 lžících másla opečeme plátky jablka, dokud nebudou měkčí (cca 5 minut). V misce smícháme cukr, skořici a ořechy. 3) Nakynuté těsto si vyválíme na obdelník velký zhruba 32x25 cm. Na těsto rozetřeme 2 lžíce měkkého másla. Posypeme polovinou skořicové směsi, poklademe jablky a znovu posypeme zbytkem skořicové směsi. Těsto pevně zarolujeme. Krájíme na 2,5 cm tlusté šneky (nejlépe pevnou nití, aby se nám těsto příliš nespláclo). 4) Šneky dáme do menší pečící formy (cca 23x32 cm)vyložené pečícím papírem. A dáváme je vedle sebe tak, aby se nedotýkaly. Přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut nakynout. 5) Vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme 20-25 minut. 6) Polevu si uděláme tak, že rozpustíme čokoládu ve šlehačce. Šneky pokapáváme polevou zhruba 5 minut po vytažení z trouby.
Poznámka k receptu na Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády: Jo,jo,už se sliny sbíhají...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: aadulka
- Datum vložení: 14.05.2014
- Počet porcí: 10ks
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 1⅔ až 2 hrnky hladké mouky 1¼ lžičky sušeného droždí 3 lžíce cukru ¼ lžičky soli ⅓ hrnku mléka, teplého 2 lžíce másla, pokojové teploty 1 vejce ½ lžičky vanilkového extraktu 1 velké jablko, oloupané a nakrájené na ¼ a na tenké plátky 4 lžíce másla ½ hrnku hnědého cukru ¼ hrnku nasekaných oříšků 2 lžičky mleté skořice 100 g bílé čokolády, nalámané ¼ hrnku šlehačky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablkovo skořicoví šneci s polevou z bílé čokolády
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|