RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa, recepty Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa, Jablecny, kolac, krehkeho, jogurtoveho, testa


Recept na Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa

Recept na Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
450 gr hladke mouky OO 200 gr cukru krupice 125 ml (=jeden maly) bileho jogurtu 150 gr masla 1 prasek do peciva 1 vejce 1 citron - kura i stava 1 pomeranc- kura i stava 4 vetsi jablka 2 polevkove lzice nahrubo nasekanych orechu 2 polevkove lzice nahrubo nasekanych mandli spetka soli mouckovy cukr na posypani.

Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa
Zvětšit obrázek

Recept na Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa

Recept na Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa:
Mouku prosijeme spolu s praskem do peciva. Pridame 100gr cukru, kuru z celeho citronu a pomerance, spetku soli. Promichame tyto sypke ingredience. Ve smesi utvorime dulek, do ktereho vlozime cele vejce, jogurt a zmekle maslo. Velice rychle studenyma rukama propracujeme. Testo by se nemelo od rukou "ohrat". Zabalime do kuchynske folie a nejmene na 2 hodiny odlozime do lednice. Jeste lepsi je nechat testo rozlezet pres noc. Jablka nakrajime na tenke platky, posypeme 70gr cukru, pridame citronovou i pomerancovou stavu, promichame a nechame chvilicku odstat. Odlezele testo rozdelima na dva nestejne velke dily. Vetsi rozvalime a vylozime jim formu az po okraj. Dno propichame nekolikrat vidlickou. Na testo rozlozime jablka, od kterych jsme slili prebytecnou tekutinu (nevyhazovat, ale vypit - ma v sobe spoustu vitaminu). Jablka posypeme orechy a mandlemi. Prikryjeme druhou casti rozvaleneho testa a poradne k sobe primackneme. I horni cast testa propichame vidlickou a posypeme zbytkem (30gr) cukru. Peceme v predehrate troube na 180°C asi 40 minut (doba je orientacni, zalezi na troube - ja jsem pekla o neco dele) Hotovy moucnik pocukrujeme mouckovym cukrem. Je vyborny i vlasny i studeny - zalezi na chuti.

Poznámka k receptu na Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa:
Recept mam z TV poradu "Zkouska kuchare". V originalnim receptu byla jablka zelena granny smith, ja jsem pouzila jablka, co jsem mela doma. V puvodnim receptu byly pouzivany liskove orisky, ja jsem mela vlasske a tak jsem je pouzila. Jedna mala rada na zaver. Mate-li kolac jiz pripraveny k upeceni a treba cekate az se rozehreje trouba, dejte ho jeste na chvili do lednice a vyndejte az tesne pred umistenim do trouby. Takovyto teplotni sok testu jen prospiva.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: velka dortova forma
  • Datum vložení: 24.04.2010
  • Počet porcí: 6 i více
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: 450 gr hladke mouky OO 200 gr cukru krupice 125 ml (=jeden maly) bileho jogurtu 150 gr masla 1 prasek do peciva 1 vejce 1 citron - kura i stava 1 pomeranc- kura i stava 4 vetsi jablka 2 polevkove lzice nahrubo nasekanych orechu 2 polevkove lzice nahrubo nasekanych mandli spetka soli mouckovy cukr na posypani
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablecny kolac z krehkeho jogurtoveho testa

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist