|
Recept na Jablečný koláč (Apple pie)
Recept na Jablečný koláč (Apple pie) je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Jablečný koláč (Apple pie) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: 350 g hladké mouky 30 g cukr krystal 226 g hodně studeného másla na kostičky 60-120 ml studené vody Náplň: Kolem 500-600 g kyselejších tvrdých jablek 50 g cukru krystal 50 g třtinového cukru 1 balíček skořicového cukru 2 lžíce skořice špetka soli 2 lžíce citronové šťávy 2 lžíce kukuřičného škrobu 25 g másla.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečný koláč (Apple pie)
Recept na Jablečný koláč (Apple pie): Těsto: Promícháme všechny sypké ingredience a přidáme máslo nakrájené na hodně malé kostičky, dostatečně tvrdé a studené. Šleháme rychle maximálně 20-30 sekund, jen aby se máslo obalilo kousky mouky. Pomalupřilíváme vodu podle potřeby a šleháme na nejvyšší otáčky. Jakmile je možné drobné kousky těsta v ruce spojit, vyklopíme a zformujeme rukou těsto. Rozdělíme ho na dva kusy, uděláme placku, zabalíme do folie a dáme chladit minimálně na hodinu. Mezitím si nakrájíme jablka na tenké plátky, pokapeme citronovou šťávou, dobře promícháme a přidáme všechny cukry, sůl a skořicí. Vše dáme do velkého sítka, pod které umístímě misku, co bude zachycovat šťávu a necháme je stát. Poté, co těsto zchladne (cca hodina),rozválíme do formy. Pokud jbalka pustila aspoň 100 ml šťávy, zahřejeme ji společně s máslem a vaříme cca 8 minut do zhoustnutí a sirupové konzistence, měla by se zredukovat zhruba na polovinu. Celou dobu mícháme. Až je sirup hotový, vmícháme ho zpět do jablek a přidáme kukuřičný škrob. Potom celou směs navršíme do formy s těstem a pekryjeme druhou částí vyváleného těsta. Okraje zatlačíme pod první vrstvu těsta a dobře zmáčkneme prsty. Uprostřed nařízneme hvězdičku – otvory, kterými bude unikat pára. Předehřejeme troubu na 220 stupňů a koláč dáme chladit do lednice, než je zahřátá. Pečeme cca 45 minut do zhnědnutí, po 30 minutách překryjeme alobalem vnější části. Necháme vychladnout alespoň 3 hodiny.
Poznámka k receptu na Jablečný koláč (Apple pie): Podrobnější postup s obrázky a další recepty na http://zghettablog.blogspot.cz/2012/11/americky-ja... zdroj: Joy of baking
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečný koláč (Apple pie), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: nigge (Veronika Pořízková)
- Datum vložení: 14.01.2013
- Počet porcí: 8-10
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Těsto: 350 g hladké mouky 30 g cukr krystal 226 g hodně studeného másla na kostičky 60-120 ml studené vody Náplň: Kolem 500-600 g kyselejších tvrdých jablek 50 g cukru krystal 50 g třtinového cukru 1 balíček skořicového cukru 2 lžíce skořice špetka soli 2 lžíce citronové šťávy 2 lžíce kukuřičného škrobu 25 g másla
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečný koláč (apple pie),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečný koláč (Apple pie) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečný koláč (Apple pie)
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|