|
Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou
Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto: Hladká mouka 250g 2-3 žloutky 80g krystal.cukr 1 prášek do pečiva 120g rozpuštěného másla (hera) Drobenka: 80g lehce povoleného másla (hera) 80g krupicového cukru špetka skořice cca 100-130g polohrubé - hrubé mouky Náplň: 2-3 jablka skořice vanilkový cukr Náplň 2: tvaroh v kostce hustý pudink z 250ml mléka 100g zakysané smetany cukr dle chuti - cca 80g kapka rumu Čepice: 3 bílky 80g cukru.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou
Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou: Těsto: do mísi prosejeme hladkou mouku, přidáme žloutky, rozpuštěnou heru, cukr, a prášek do pečiva. Vezmu šlehač a všechno mísím, až do - hutnější "drobenky", potom jen rukama promačkám (míň se nadřu), vznikne těsto, kterým vytlačím koláčovou formu i do vysokých okrajů (nic neválím)..Je možné, že nějaký kousek těsta zbyde, ten popřípadě použijeme dál na Drobenku - přisypeme (polo)hrubou mouku, povolené (klidně i rozpuštěné máslo/heru), skořici, krystal a vytvoříme drobenku (ja volím úplně rozpuštěný tuk, a zase to vezmu el. šlehačem, kdy mam drobenku bez špinavých ruk za chviličku). Náplň 1 - jablka na kostičky/nasrouhat, ochutit dle chuti cukrem a skořicí, přidat do formy vystlané těstem Náplň 2 - uvařit hustý pudink z 1/4 l mléka, přidat kostku tvarohu, a 100g zakysané smetany, dosladit dle chuti, popř. i kapkou rumu. Tvarohovou náplň přidáme na jablka, a dáme do trouby na 180°C, cca na 15minut. Po 15minutách přidáme na koláč čepici z bílků a cukru, kterou zasypeme drobenkou. Pečeme dalších 15-20minut. Nejlepší je koláč den odleželý v lednici a podávaný studený.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: masa603
- Datum vložení: 23.10.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: Těsto: Hladká mouka 250g 2-3 žloutky 80g krystal.cukr 1 prášek do pečiva 120g rozpuštěného másla (hera) Drobenka: 80g lehce povoleného másla (hera) 80g krupicového cukru špetka skořice cca 100-130g polohrubé - hrubé mouky Náplň: 2-3 jablka skořice vanilkový cukr Náplň 2: tvaroh v kostce hustý pudink z 250ml mléka 100g zakysané smetany cukr dle chuti - cca 80g kapka rumu Čepice: 3 bílky 80g cukru
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|