RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou, recepty Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou, Jablečno-tvarohový, koláč, čepicí, skořicovou


Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou

Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry. K přípravě Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Těsto: Hladká mouka 250g 2-3 žloutky 80g krystal.cukr 1 prášek do pečiva 120g rozpuštěného másla (hera) Drobenka: 80g lehce povoleného másla (hera) 80g krupicového cukru špetka skořice cca 100-130g polohrubé - hrubé mouky Náplň: 2-3 jablka skořice vanilkový cukr Náplň 2: tvaroh v kostce hustý pudink z 250ml mléka 100g zakysané smetany cukr dle chuti - cca 80g kapka rumu Čepice: 3 bílky 80g cukru.

Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou
Zvětšit obrázek

Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou

Recept na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou:
Těsto: do mísi prosejeme hladkou mouku, přidáme žloutky, rozpuštěnou heru, cukr, a prášek do pečiva. Vezmu šlehač a všechno mísím, až do - hutnější "drobenky", potom jen rukama promačkám (míň se nadřu), vznikne těsto, kterým vytlačím koláčovou formu i do vysokých okrajů (nic neválím)..Je možné, že nějaký kousek těsta zbyde, ten popřípadě použijeme dál na Drobenku - přisypeme (polo)hrubou mouku, povolené (klidně i rozpuštěné máslo/heru), skořici, krystal a vytvoříme drobenku (ja volím úplně rozpuštěný tuk, a zase to vezmu el. šlehačem, kdy mam drobenku bez špinavých ruk za chviličku). Náplň 1 - jablka na kostičky/nasrouhat, ochutit dle chuti cukrem a skořicí, přidat do formy vystlané těstem Náplň 2 - uvařit hustý pudink z 1/4 l mléka, přidat kostku tvarohu, a 100g zakysané smetany, dosladit dle chuti, popř. i kapkou rumu. Tvarohovou náplň přidáme na jablka, a dáme do trouby na 180°C, cca na 15minut. Po 15minutách přidáme na koláč čepici z bílků a cukru, kterou zasypeme drobenkou. Pečeme dalších 15-20minut. Nejlepší je koláč den odleželý v lednici a podávaný studený.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: masa603
  • Datum vložení: 23.10.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
  • Suroviny: Těsto: Hladká mouka 250g 2-3 žloutky 80g krystal.cukr 1 prášek do pečiva 120g rozpuštěného másla (hera) Drobenka: 80g lehce povoleného másla (hera) 80g krupicového cukru špetka skořice cca 100-130g polohrubé - hrubé mouky Náplň: 2-3 jablka skořice vanilkový cukr Náplň 2: tvaroh v kostce hustý pudink z 250ml mléka 100g zakysané smetany cukr dle chuti - cca 80g kapka rumu Čepice: 3 bílky 80g cukru
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečno-tvarohový koláč s čepicí a skořicovou drobenkou

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist