|
Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky
Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní.
K přípravě Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
3 hrnky polohrubé mouky 6 lžic cukru krupice 2 žloutky 6 lžic rozpuštěného tuku 1 hrnek mléka 1 kostka droždí 1 vanilinový cukr špetka soli nastrouhaná kůra z 1/2 citronu 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku Jablková nádivka: 6 jablek 6 hřebíčků 2 lžičky skořice 100 ml vody 2 vanilinové cukry 3-4 lžíce cukru krupice (dle kyselosti jablek) Drobenka: 10 dkg polohrubé mouky 10 dkg cukru 5 dkg tuku 4 lžíce rozpuštěného tuku na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky
Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky: Nejdříve si připravíme jablečnou nádivku: Oloupeme jablka a nahrubo nastrouháme do hrnce, přidáme hřebíček a skořici, podlijeme 100 ml vody a dusíme 40 minut na mírném ohni doměkka a odpaření tekutiny. Ke konci dušení přidáme vanilinový cukr a cukr krupici dle kyselosti jablek. Dáme vychladit. Příprava kynutého těsta: Mnoho žen se bojí kynutého těsta, přitom je to velmi jednoduché. Nikdy se mi nestalo že by se nepovedlo. Uvádím návod s fotografiemi i pro úplné začátečníky: Mírně ohřejeme mléko (nesmí být příliš horké, jinak nám kvásek nevykyne). Do mléka zamícháme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 10 minut kvasit. Mezitím si rozpustíme tuk. Do mísy prosijeme přes síto polohrubou mouku (mouka se prosíváním prokypří a těsto je z ní lepší), přidáme cukr, vanilinový cukr, žloutky, nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a strouhneme trochu muškátového oříšku (asi 2 špetky). Pak do mísy přilijeme vykynutý kvásek a 6 lžic rozpuštěného tuku a zaděláme v těsto. Těsto necháme kynout zhruba 1 hodinu (já používám mísu Tupperware a v té je těsto za 1/2 hodinky vykynuté). Drobenka: Mezitím co nám kyne těsto, připravíme si drobenku. V míse smícháme mouku s cukrem a rukama zapracujeme tuk tak, že ho drolíme mezi prsty s moukou a cukrem. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, lehce ho posypeme moukou a válečkem rozválíme na 1 cm tlustý obdélník. Při rozvalování podsypáváme moukou, aby se nám nelepilo. Rozválené těsto lehce posypeme moukou (aby jablková nádivka neprosákla do těsta) a rozřežeme na 12 čtverců. Na každý čtverec dáme doprostřed jablkovou nádivku a vždy dva protilehlé rohy koláče uprostřed spojíme. Koláče dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme celé rozpuštěným tukem, posypeme 1 lžící drobenky a pokapeme pár kapkami rozpuštěného tuku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut při 150°C. Upečené koláče - šátečky pocukrujeme moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky: marty73: jedna kostka droždí ma 42 g.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: duckie
- Datum vložení: 26.04.2011
- Počet porcí: 12 větších šátečků
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
- Suroviny: 3 hrnky polohrubé mouky 6 lžic cukru krupice 2 žloutky 6 lžic rozpuštěného tuku 1 hrnek mléka 1 kostka droždí 1 vanilinový cukr špetka soli nastrouhaná kůra z 1/2 citronu 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku Jablková nádivka: 6 jablek 6 hřebíčků 2 lžičky skořice 100 ml vody 2 vanilinové cukry 3-4 lžíce cukru krupice (dle kyselosti jablek) Drobenka: 10 dkg polohrubé mouky 10 dkg cukru 5 dkg tuku 4 lžíce rozpuštěného tuku na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|