RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky, recepty Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky, Jablečné, šátečky, drobenkou, -, návodem


Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky

Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky je zařazen v kategorii moučníky - kynuté - ostatní. K přípravě Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
3 hrnky polohrubé mouky 6 lžic cukru krupice 2 žloutky 6 lžic rozpuštěného tuku 1 hrnek mléka 1 kostka droždí 1 vanilinový cukr špetka soli nastrouhaná kůra z 1/2 citronu 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku Jablková nádivka: 6 jablek 6 hřebíčků 2 lžičky skořice 100 ml vody 2 vanilinové cukry 3-4 lžíce cukru krupice (dle kyselosti jablek) Drobenka: 10 dkg polohrubé mouky 10 dkg cukru 5 dkg tuku 4 lžíce rozpuštěného tuku na potření.

Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky
Zvětšit obrázek

Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky

Recept na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky:
Nejdříve si připravíme jablečnou nádivku: Oloupeme jablka a nahrubo nastrouháme do hrnce, přidáme hřebíček a skořici, podlijeme 100 ml vody a dusíme 40 minut na mírném ohni doměkka a odpaření tekutiny. Ke konci dušení přidáme vanilinový cukr a cukr krupici dle kyselosti jablek. Dáme vychladit. Příprava kynutého těsta: Mnoho žen se bojí kynutého těsta, přitom je to velmi jednoduché. Nikdy se mi nestalo že by se nepovedlo. Uvádím návod s fotografiemi i pro úplné začátečníky: Mírně ohřejeme mléko (nesmí být příliš horké, jinak nám kvásek nevykyne). Do mléka zamícháme lžíci cukru a rozdrobíme droždí. Necháme 10 minut kvasit. Mezitím si rozpustíme tuk. Do mísy prosijeme přes síto polohrubou mouku (mouka se prosíváním prokypří a těsto je z ní lepší), přidáme cukr, vanilinový cukr, žloutky, nastrouhanou kůru z 1/2 citronu a strouhneme trochu muškátového oříšku (asi 2 špetky). Pak do mísy přilijeme vykynutý kvásek a 6 lžic rozpuštěného tuku a zaděláme v těsto. Těsto necháme kynout zhruba 1 hodinu (já používám mísu Tupperware a v té je těsto za 1/2 hodinky vykynuté). Drobenka: Mezitím co nám kyne těsto, připravíme si drobenku. V míse smícháme mouku s cukrem a rukama zapracujeme tuk tak, že ho drolíme mezi prsty s moukou a cukrem. Vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, lehce ho posypeme moukou a válečkem rozválíme na 1 cm tlustý obdélník. Při rozvalování podsypáváme moukou, aby se nám nelepilo. Rozválené těsto lehce posypeme moukou (aby jablková nádivka neprosákla do těsta) a rozřežeme na 12 čtverců. Na každý čtverec dáme doprostřed jablkovou nádivku a vždy dva protilehlé rohy koláče uprostřed spojíme. Koláče dáme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme celé rozpuštěným tukem, posypeme 1 lžící drobenky a pokapeme pár kapkami rozpuštěného tuku. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 25 minut při 150°C. Upečené koláče - šátečky pocukrujeme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky:
marty73: jedna kostka droždí ma 42 g.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: duckie
  • Datum vložení: 26.04.2011
  • Počet porcí: 12 větších šátečků
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté - Ostatní
  • Suroviny: 3 hrnky polohrubé mouky 6 lžic cukru krupice 2 žloutky 6 lžic rozpuštěného tuku 1 hrnek mléka 1 kostka droždí 1 vanilinový cukr špetka soli nastrouhaná kůra z 1/2 citronu 2 špetky nastrouhaného muškátového oříšku Jablková nádivka: 6 jablek 6 hřebíčků 2 lžičky skořice 100 ml vody 2 vanilinové cukry 3-4 lžíce cukru krupice (dle kyselosti jablek) Drobenka: 10 dkg polohrubé mouky 10 dkg cukru 5 dkg tuku 4 lžíce rozpuštěného tuku na potření
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečné šátečky s drobenkou - s návodem pro začátečníky

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist