|
Recept na Jablečné řezy s kokosem a smetanou
Recept na Jablečné řezy s kokosem a smetanou je zařazen v kategorii moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jablečné řezy s kokosem a smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
5 vajec, 5 lžic horké vody, 4 lžíce cukr krupice, 6 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku od pečiva Náplň I.: 1 kg oloupaných jablek, 4 lžíce cukru, skořice, hřebíček, 4 lžíce rumu, 1/2 pudinkového prášku, 1 dl vody, sáček dětských piškotů. Náplň II. 100 g kokosu, 150 ml mléka, 1 lžíce cukru, 2 zakysané smetany. Granko na posypání.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečné řezy s kokosem a smetanou
Recept na Jablečné řezy s kokosem a smetanou: Vyšleháme žloutky s vodou a cukrem, přidáme tuhý sníh z bílků a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 170 °C dorůžova. Mezitím si jablka pokrájíme na kousky, přidáme cukr, mleté koření a rum. Pod pokličkou dusíme, až se jablka částečně, ale né zcela rozvaří. Pak ve vodě rozpustíme pudink a zavaříme do jablek. Stačí jen krátce nechat přejít var. Mléko s cukrem ohřejeme k varu, vhodíme do něj kokos a chvíli mícháme, až se kokos prohřeje a vsákne mléko. Kokos necháme vychladnout a pak do něj zamícháme kysanou smetanu. Na upečený plát těsta rozetřeme jablka (můžou být horká), na ně naskládáme dětské piškoty a necháme vystydnout. Nahoru rozetřeme kokosovou náplň a posypeme Grankem. Necháme v lednici rozležet nejlépe přes noc ale stačí i hodinka.
Poznámka k receptu na Jablečné řezy s kokosem a smetanou: Jablečnou náplň si můžete dle chuti upravit např. přidáním meruňkové marmelády.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečné řezy s kokosem a smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 11.11.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: 5 vajec, 5 lžic horké vody, 4 lžíce cukr krupice, 6 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku od pečiva Náplň I.: 1 kg oloupaných jablek, 4 lžíce cukru, skořice, hřebíček, 4 lžíce rumu, 1/2 pudinkového prášku, 1 dl vody, sáček dětských piškotů. Náplň II. 100 g kokosu, 150 ml mléka, 1 lžíce cukru, 2 zakysané smetany. Granko na posypání
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečné řezy s kokosem a smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečné řezy s kokosem a smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečné řezy s kokosem a smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|