RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička, recepty Jablečné dvoubarevné řezy - Anička, Jablečné, dvoubarevné, řezy, -, Anička


Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička

Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny. K přípravě Jablečné dvoubarevné řezy - Anička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
TĚSTO: Hladká mouka 270g, prášek do pečiva 1/2 sáčku, tuk (Hera,Visa,..)220g, voda studená 3 lžíce, žloutek 1ks, vanilkový cukr 1ks, rum trošku - asi 1 lžíce. NÁPLŇ: Jablka 6ks, vejce 3ks + bílek cukr 150g, vanilkový cukr 1ks, kakao holandské 2 lžíce, ořechy mleté 150g - lze i bez nich,nebo jen s plátky mandlí 2lžíce,či podrcenými piškoty 1 lžíce..

Jablečné dvoubarevné řezy - Anička
Zvětšit obrázek

Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička

Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička:
Mouku promícháme s práškem do pečiva,prosijeme na vál a přidáme cukr a uděláme důlek.Doprostřed přidáme žloutek,vodu,rum.S částí mouky vymícháme vidličkou kašičku,pak přidáme tuk(nastrouhaný) a ručně zpracujeme na hladké těsto.Pracujeme rychle,aby se nám těsto v rukou moc nezahřálo.Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka a nastrouháme (na slzičkovém struhadle) do mísy.Přidáme cukry,kakao,ořechy a jako poslední dáme rozšlehaná vejce s bílkem. Z těsta si vyválíme plát,vložíme na plech (já měla rozměr 31x21cm) s peč.papírem a trošku přizvedneme okraje nahoru,aby se nám šťáva z jablek nevylila pod těsto.Pak na těsto rovnoměrně navršíme jablečnou směs a přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta - tady okraje zasuneme směrem dolů.Vrchní plát párkrát opatrně propícháme a plech vožíme do vyhřáté trouby na 175°C.Pečeme asi 30-35 min.do bleda. Po vychladnutí lze koláč potřít čoko polevou a posypat ořechy a nebo jen ocukrovat. Koláč je díky jablečné směsi krásně šťavnatý a pakliže se nesní hned,vydrží takový i několik dní.

Poznámka k receptu na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička:
Tento recept na koláč jsem podědila po mé babičce-která ho má od jakési kamarádky Aničky.Jako dítě jsem tenhle koláč milovala a zůstalo mi to dodnes. Cukru do jablek dávám méně,ale záleží na sladkosti jablek. Do plňky lze přidat i rozinky.Pokud se použije do jablek ještě skořice,pak je koláč chuťově někde úplně jinde a podle mě už to není ono - i když dobré je to pořád. Pekla jsem na plechu s vnitřními rozměry 31 x 21cm. Vím,že jablečných koláčů je zde mnoho,ale s touhle jablečno-vaječnou plňkou jsem nenašla.A věřte,že jsem hledala dlouho.Pakliže jsem ho přehlédla a je tu,tak samozřejmě poprosím o smazání tohoto.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečné dvoubarevné řezy - Anička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: mirca75
  • Datum vložení: 12.05.2010
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
  • Suroviny: TĚSTO: Hladká mouka 270g, prášek do pečiva 1/2 sáčku, tuk (Hera,Visa,..)220g, voda studená 3 lžíce, žloutek 1ks, vanilkový cukr 1ks, rum trošku - asi 1 lžíce. NÁPLŇ: Jablka 6ks, vejce 3ks + bílek cukr 150g, vanilkový cukr 1ks, kakao holandské 2 lžíce, ořechy mleté 150g - lze i bez nich,nebo jen s plátky mandlí 2lžíce,či podrcenými piškoty 1 lžíce.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečné dvoubarevné řezy - anička, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečné dvoubarevné řezy - Anička

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist