|
Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička
Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Jablečné dvoubarevné řezy - Anička budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: Hladká mouka 270g, prášek do pečiva 1/2 sáčku, tuk (Hera,Visa,..)220g, voda studená 3 lžíce, žloutek 1ks, vanilkový cukr 1ks, rum trošku - asi 1 lžíce. NÁPLŇ: Jablka 6ks, vejce 3ks + bílek cukr 150g, vanilkový cukr 1ks, kakao holandské 2 lžíce, ořechy mleté 150g - lze i bez nich,nebo jen s plátky mandlí 2lžíce,či podrcenými piškoty 1 lžíce..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička
Recept na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička: Mouku promícháme s práškem do pečiva,prosijeme na vál a přidáme cukr a uděláme důlek.Doprostřed přidáme žloutek,vodu,rum.S částí mouky vymícháme vidličkou kašičku,pak přidáme tuk(nastrouhaný) a ručně zpracujeme na hladké těsto.Pracujeme rychle,aby se nám těsto v rukou moc nezahřálo.Těsto si rozdělíme na dvě poloviny a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme jablka a nastrouháme (na slzičkovém struhadle) do mísy.Přidáme cukry,kakao,ořechy a jako poslední dáme rozšlehaná vejce s bílkem. Z těsta si vyválíme plát,vložíme na plech (já měla rozměr 31x21cm) s peč.papírem a trošku přizvedneme okraje nahoru,aby se nám šťáva z jablek nevylila pod těsto.Pak na těsto rovnoměrně navršíme jablečnou směs a přikryjeme druhým vyváleným plátem těsta - tady okraje zasuneme směrem dolů.Vrchní plát párkrát opatrně propícháme a plech vožíme do vyhřáté trouby na 175°C.Pečeme asi 30-35 min.do bleda. Po vychladnutí lze koláč potřít čoko polevou a posypat ořechy a nebo jen ocukrovat. Koláč je díky jablečné směsi krásně šťavnatý a pakliže se nesní hned,vydrží takový i několik dní.
Poznámka k receptu na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička: Tento recept na koláč jsem podědila po mé babičce-která ho má od jakési kamarádky Aničky.Jako dítě jsem tenhle koláč milovala a zůstalo mi to dodnes. Cukru do jablek dávám méně,ale záleží na sladkosti jablek. Do plňky lze přidat i rozinky.Pokud se použije do jablek ještě skořice,pak je koláč chuťově někde úplně jinde a podle mě už to není ono - i když dobré je to pořád. Pekla jsem na plechu s vnitřními rozměry 31 x 21cm. Vím,že jablečných koláčů je zde mnoho,ale s touhle jablečno-vaječnou plňkou jsem nenašla.A věřte,že jsem hledala dlouho.Pakliže jsem ho přehlédla a je tu,tak samozřejmě poprosím o smazání tohoto.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečné dvoubarevné řezy - Anička, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: mirca75
- Datum vložení: 12.05.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: TĚSTO: Hladká mouka 270g, prášek do pečiva 1/2 sáčku, tuk (Hera,Visa,..)220g, voda studená 3 lžíce, žloutek 1ks, vanilkový cukr 1ks, rum trošku - asi 1 lžíce. NÁPLŇ: Jablka 6ks, vejce 3ks + bílek cukr 150g, vanilkový cukr 1ks, kakao holandské 2 lžíce, ořechy mleté 150g - lze i bez nich,nebo jen s plátky mandlí 2lžíce,či podrcenými piškoty 1 lžíce.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečné dvoubarevné řezy - anička,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečné dvoubarevné řezy - Anička - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečné dvoubarevné řezy - Anička
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|