|
Recept na Jablečná povidla na 3 způsoby
Recept na Jablečná povidla na 3 způsoby je zařazen v kategorii zavařeniny.
K přípravě Jablečná povidla na 3 způsoby budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Jablka, cukr krystal nebo krupice, ocet (může být normální, ale lepší je jablečný).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Jablečná povidla na 3 způsoby
Recept na Jablečná povidla na 3 způsoby: Ve všech případech se jedná o čistou váhu jablek oloupaných a pokrájených nebo nastrouhaných. 1. Na 1 kg jablek 250 g cukru a 0,5 dl octa, 1/8 litru vody. Jablka podlejeme vodou a za občasného zamíchání rozvaříme. Pak přidáme ocet a cukr a vaříme do husté kaše, tj. asi 30 minut. Hotová povidla nalejeme do vyhřátých sklenic, uzavřeme a při 80 °C sterilujeme 15 minut. 2. Na 1 kg jablek 400 g cukru a 2 lžíce octa Pokrájená jablka promícháme s cukrem a octem a necháme odležet do druhého dne v chladu. Pak za stálého míchání vaříme na mírném plameni až zesklovatí. Plníme do sklenic. Zakryjeme dvojitým celofánem a mezi něj nasypeme Petol. Sklenice zavážeme a necháme zaschnout v troubě. 3. 2,5 kg jablek, 150 g cukru, 1/8 octa Pokrájená jablka pod pokličkou na mírném ohni rozdusíme a je-li potřeba rozmixujeme. Pak teprve přidáme cukr, zalijeme octem a 30 minut zvolna vaříme. Horká nalejeme do vyhřátých skleniček, navrch můžeme nalít lžíci rumu. Skleničky plníme až k okraji, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Podle tohoto receptu jsou dělaná před 3 lety povidla na obrázku a pořád jsou dobrá.
Poznámka k receptu na Jablečná povidla na 3 způsoby: Stejně tak můžete dělat i povidla hrušková. Hrušky se rády kazí, tak pokud chcete mít jistotu, že povidla vydrží, můžete je ve sklenicích ještě klasicky zavařit, nebo výhodněji zavařit v mikrovnce http://www.toprecepty.cz/recept/6972-zavarovani-v-.... Nemáte-li čas stát u plotny a dlouze povidla míchat, můžete si práci ulehčit a upéct je v troubě http://www.toprecepty.cz/recept/7803-povidla-pecen... Krájení jablek si můžeme usnadnit tím, že použijeme kolečko, které používáme na bramborový salát. Pokud jsou jablka tvrdší, pokrájíme je neoloupaná na dílky, odstraníme jadřinec a protlačíme až k slupce (obr.2 a 3). Pak slupku otrhneme nebo zespoda odřízneme. Pokud jsou jablka měkčí, oloupeme je a po kouskách "protlačujeme", až nám zbyde v ruce ohryzek (obr.4). Zdroj: recept 1+2 noviny Blesk
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Jablečná povidla na 3 způsoby, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Hella
- Datum vložení: 25.11.2010
- Počet porcí: 4 osoby
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zavařeniny
- Suroviny: Jablka, cukr krystal nebo krupice, ocet (může být normální, ale lepší je jablečný)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na jablečná povidla na 3 způsoby,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Jablečná povidla na 3 způsoby - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Jablečná povidla na 3 způsoby
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|