|
Recept na Italské těsto na pizzu 1
Recept na Italské těsto na pizzu 1 je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Italské těsto na pizzu 1 budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Dávka na 1 plech běžné velikosti nebo 2 kulaté: 250 g mouky na pizzu 125 g hladké mouky (nejlépe 00) 250 g vody (raději ji zvažte, je to přesnější) 2 g droždí (ano, opravdu jen dva gramy) 1 polévková lžíce oleje 1 kávová lžička soli. Na pizzu sugo - viz poznámka, náplň dle uvážení, naše oblíbená je prosciuto, malá rajčátka, rukola, mozzarella. Ale záleží na chuti každého..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italské těsto na pizzu 1
Recept na Italské těsto na pizzu 1: Droždí rozpustíme ve vodě, přidáme polovinu z odváženého množství mouky a asi 5 minut mícháme, dokud těstíčko nebude hladké bez hrudek. Pak dodáme zbytek mouky, sůl a olej a v tomto okamžiku zapojíme do práce nějakého domácího "Bivoje" nebo elektrický robot, protože těsto se musí 15 minut v kuse míchat. Tímto postupem se uvolní lepek z mouky a těsto se stane plastickým. Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál a lehce zpracováváme, možná budete muset trošičku mouky ještě přidat, jde o to, aby se těsto nelepilo. Pak z něj vytvoříte kouli (pokud budete dělat dvě kulaté placky, těsto rozdělte na poloviny a pracujte s každou půlkou zvlášť), dáte do přiměřeně velké uzavíratelné misky (nakyne) a vložíte do chladničky. Druhý den těsto vyndáte z chladna 4 hodiny před tím, než chcete pizzu podávat. Připravíte si sugo a náplň. Po třech hodinách by už těsto mělo mít pokojovou teplotu, takže si předehřejete troubu na 220 - 250°C, těsto natenko rozválíte (jde to opravdu snadno, těsto je jako modelína a jde rozválet velice dobře. Kdyby se přesto vracelo jako guma, počkejte 10 minut a zkuste to znovu), přeložíte na plech vyložený papírem na pečení, potřete sugem, obložíte a upečete. Pokud vlastníte pec na pizzu nebo speciální plech, bude výsledek asi o drobet lepší, ale není to nezbytně nutné, jak vidíte. I na obyčejném plechu v obyčejné elektrické troubě vznikne krásně křupavá pochoutka, která by ani pravověrného Itala neurazila.
Poznámka k receptu na Italské těsto na pizzu 1: Mouka: Nejdůležitější složka. Mouka na pizzu se v Itálii jmenuje Manitoba a obsahuje hodně glutenu, díky čemuž je těsto plastické a netrhá se. Lze ji koupit na internetu, ale je poněkud dražší. Můžete jako já zkusit mouku s názvem Pizza mouka nebo je dobrá Zlatka na pečení. I tyto mouky mají vyšší obsah lepku a obě jsem vyzkoušela. Peče se z nich parádně nejen pizza. Droždí: Droždí se používá proti českým zvyklostem až směšně malé množství, přesto mohu potvrdit, že to funguje. Lepší je droždí čerstvé a i recept počítá s čerstvým droždím. Pizza s menším množstvím droždí je totiž lehčeji stravitelná. Sugo: http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/neco-z-italie... Děkuji za recept své kamarádce, žijící v Itálii :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italské těsto na pizzu 1, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 27.01.2015
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: Dávka na 1 plech běžné velikosti nebo 2 kulaté: 250 g mouky na pizzu 125 g hladké mouky (nejlépe 00) 250 g vody (raději ji zvažte, je to přesnější) 2 g droždí (ano, opravdu jen dva gramy) 1 polévková lžíce oleje 1 kávová lžička soli. Na pizzu sugo - viz poznámka, náplň dle uvážení, naše oblíbená je prosciuto, malá rajčátka, rukola, mozzarella. Ale záleží na chuti každého.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italské těsto na pizzu 1,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italské těsto na pizzu 1 - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italské těsto na pizzu 1
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|