Recept na Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty
Recept na Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kulatozrnné rýže 2 lžíce olivového oleje 200 ml suchého bílého vína nebo vermutu 1 l silného vývaru (i z kostky) 1 cibule 3 stroužky česneku sklenička sušených rajčat v oleji máslo hrst nasekané petrželky hrst parmezánu + další na posypání (celkem asi 120 g) pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty
Recept na Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty: Nejdřív si připravíme vývar, který po celou dobu přípravy udržujeme horký. V kastrolu rozehřejeme olivový olej, přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek a na mírné teplotě je orestujeme. Přisypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme do té doby, dokud všechna zrníčka nezprůsvitní. Přilijeme víno, stále mícháme (míchat vlastně budeme teď cca 20 minut :-)) a necháme ho vsáknout do rýže. Přidáme sběračku vývaru, ztlumíme teplotu a opepříme a osolíme. Stále promícháváme a tekutinu necháme opět vsáknout a vyvařit. Poté přidáme další sběračku a takto postupujeme až do chvíle, dokud nespotřebujeme vývar a dokud není rýže měkká "na skus". Kdybychom vývar spotřebovali před změknutím rýže, přilijeme trochu horké vody (proto je dobré ji mít pro každý případ připravenou v rychlovarné konvici). Hotové rizoto odstavíme z plotýnky a vmícháme máslo, nasekanou petrželku a polovinu nastrouhaného parmezánu. Důkladně promísíme a necháme asi 2 minuty pod pokličkou "dojít". Podle chuti dosolíme, nebo zakapeme citronovou šťávou a promícháme s okapanými a nakrájenými sušenými rajčaty. Podáváme sypané zbylým strouhaným parmezánem.
Poznámka k receptu na Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty: tak to si zkusím. Dělávám obdobně, ale místo rajčat cuketu. Je to výborný a i toto určitě bude
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 28.04.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 500 g kulatozrnné rýže 2 lžíce olivového oleje 200 ml suchého bílého vína nebo vermutu 1 l silného vývaru (i z kostky) 1 cibule 3 stroužky česneku sklenička sušených rajčat v oleji máslo hrst nasekané petrželky hrst parmezánu + další na posypání (celkem asi 120 g) pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italské krémové rizoto se sušenými rajčaty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italské krémové rizoto se sušenými rajčaty
|
|