|
Recept na Italská mortadella
Recept na Italská mortadella je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Italská mortadella budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g bôčika bez kosti a kože, 5 vajec, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 CL mletého čierneho korenia, 1 CL morskej soli, 1 PL vegety, 1 CL mletej sladkej papriky, 1 PL olivového oleja, 100 g pokrájaných olív,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italská mortadella
Recept na Italská mortadella: Do misy dáme pomletý bôčik a dobre ho premiešame s ostatnými ingredienciami. Zmes odložíme na 12 hodín do chladničky. Mäsovou hmotou naplníme tlačenkový rukáv a konce zviažeme. Varíme 90 minút. Vyberieme na podnos, zaťažíme dostičkou a obraciame, aby mala pekný tvar. Po úplnom vychladnutí vyberieme z tlačenkového rukáva a nakrájame na úhľadné rezy. Kto chce, môže ešte obaliť pred nakrájaním v posekanej čerstvej bazalke. Podávame s chlebom, čerstvým pečivom a sezonnou zeleninou alebo ako súčasť studených mís.
Poznámka k receptu na Italská mortadella: Zdroj: Taliansky recept. Pripravuje sa aj z kuracieho mäsa, ako koreniny miesto olív sa používa na hrubo drvené celé čierne, zelené alebo farebné korenie. Vyrába sa v tvare šunky, jej príprava je dom od domu iná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italská mortadella, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 31.12.2010
- Počet porcí: 1 dávka - pre viac osôb
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 1000 g bôčika bez kosti a kože, 5 vajec, 3 strúčiky prelisovaného cesnaku, 1 CL mletého čierneho korenia, 1 CL morskej soli, 1 PL vegety, 1 CL mletej sladkej papriky, 1 PL olivového oleja, 100 g pokrájaných olív,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italská mortadella,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italská mortadella - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italská mortadella
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|