|
Recept na Italská crostata
Recept na Italská crostata je zařazen v kategorii pizzy.
K přípravě Italská crostata budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Těsto na koláčovou formu 26 cm: 200 g hladké mouky 100 g másla 1 malé vejce 1 lžička soli 2 lžíce studené vody Náplň: 1 balení mraženého porcovaného špenátu 1 cibule 1 stroužek česneku 200 g pečeného kuřecího masa (např. z předešlého oběda) :-) 200 g sýru (nejlépe nějaký chuťově výrazný - niva, uzený apod.) 100 ml smetany na vaření 2 vejce Vejce na potření.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Italská crostata
Recept na Italská crostata: Nejdříve si uděláme těsto. Mouku si prosejeme, uděláme do ní důlek a rozklepneme tam vejce. Přidáme sůl, na kostky nakrájené máslo, vodu a rychle zpracujeme do hladké lesklé koule. Zabalíme do potravinářské fólie a dáme na hodinu do lednice. Mezitím si vymažeme tukem koláčovou formu a vysepeme ji hrubou moukou. A připravíme si náplň. Na pánvi osmahneme cibulku dozlatova, přidáme mražený porcovaný špenát a podusíme s troškou vody. Špenát poté osolíme a přidáme stroužek prolisovaného česneku. Necháme vychladnout, stačí aby byl teplý, nikoli horký. Pečené kuřecí maso nakrájíme na kostičky, sýr si nastrouháme a vejce promícháme se smetanou. Nyní z těsta odebereme asi 2/3, vyválíme ho na tenkou placku a vyložíme ním koláčovou formu, aby nám vznikly i okraje. Zbytek těsta odkrojíme (a necháme na později). Na těsto nasypeme polovinu strouhaného sýru, na který rozetřeme špenát a přidáme kuřecí maso. Opět posypeme zbylým sýrem a zalijeme smetanou s vejci. Zbytek těsta rozválíme na kruh a přeneseme na koláč jako pokličku. Přesahy opět odkrojíme a těsto dobře přimáčkneme u krajů. Ze zbytků těsta můžeme vykrájet ozdůbky. Celý koláč potřeme rozšlehaným vejcem, naneseme ozdoby a také je potřeme. Koláč pečeme 30-40 minut na 160 stupňů. Můžeme ho podávat za tepla i studena.
Poznámka k receptu na Italská crostata: Crostata je italský koláč, recept mám z kuchařky "Pizza a jiné" z roku 1991. :-) Crostatu si můžete naplnit čímkoli, co máte rádi, fantazii a chuti se meze nekladou. :-) V této kuchařce je crostata s uzeným masem a sýrem, druhá s brokolicí a slaninou - důležité je jen vždy náplň zalít smetanou s vejci. Dobrou chuť.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Italská crostata, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: katyvypl
- Datum vložení: 30.12.2012
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pizzy
- Suroviny: Těsto na koláčovou formu 26 cm: 200 g hladké mouky 100 g másla 1 malé vejce 1 lžička soli 2 lžíce studené vody Náplň: 1 balení mraženého porcovaného špenátu 1 cibule 1 stroužek česneku 200 g pečeného kuřecího masa (např. z předešlého oběda) :-) 200 g sýru (nejlépe nějaký chuťově výrazný - niva, uzený apod.) 100 ml smetany na vaření 2 vejce Vejce na potření
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na italská crostata,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Italská crostata - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Italská crostata
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|