|
Recept na Irský guláš sv.Patrika
Recept na Irský guláš sv.Patrika je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Irský guláš sv.Patrika budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg skopového masa(já dělala z hovězího), 2 cibule, 4 brambory, 2 větší mrkve, 1 menší pórek, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, pár špetek sušeného tymiánu(nebo větvička čerstvého), 2 litry vývaru z kostí(lze nahradit masoxem), sůl, dost pažitky(nebo petrželky), olej..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Irský guláš sv.Patrika
Recept na Irský guláš sv.Patrika: Cibule napůlíme, nakrájíme na půlměsíčky a dáme je orestovat na olej, maso nakrájíme jako na guláš a přidáme k cibuli, necháme ho prudce opéct, pak přidáme tak půlku vývaru a vaříme(všechno se odehrává bez přikrytí kastrolu!!! Správný vývar se dělá z kostí a NESOLIT, ani kosti, ani guláš, ten až nakonec se zeleninou!!! Pak přidáme koření-bobkový list, tymián,pepř, necháme vařit a když se vývar vyvaří, tak ho dolíváme druhou polovinou z kostí. Když se nám zdá, že je maso měkké, přidáme brambory nakrájené na menší čtverečky, pažitku na jemno, mrkev s pórkem na kolečka, dáme vše do guláše a vaříme pomaleji než nám zelenina změkne a teď teprve osolíme podle naší chuti! Do posledního zbytku(100 ml)vývaru dáme 2 lžíce hladké mouky, rozmícháme a guláš zahustíme a ještě necháme 10-15 minut zvolna povařit.
Poznámka k receptu na Irský guláš sv.Patrika: Irové tento guláš dělají většinou 17.3. každý rok na Den svatého Patrika. Včera ho vařil ze skopového masa Irský kuchař v TV-pořad Sama doma, tak jsem ho obšlehla! Je vynikající a já ho doporučuji! Na svatého Patrika bez 1 dne skoro byl a ještě je.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Irský guláš sv.Patrika, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 16.05.2011
- Počet porcí: 5-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg skopového masa(já dělala z hovězího), 2 cibule, 4 brambory, 2 větší mrkve, 1 menší pórek, 6 kuliček pepře, 3 bobkové listy, pár špetek sušeného tymiánu(nebo větvička čerstvého), 2 litry vývaru z kostí(lze nahradit masoxem), sůl, dost pažitky(nebo petrželky), olej.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na irský guláš sv.patrika,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Irský guláš sv.Patrika - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Irský guláš sv.Patrika
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|