|
Recept na Inspirace na nudu - dorty
Recept na Inspirace na nudu - dorty je zařazen v kategorii dorty.
K přípravě Inspirace na nudu - dorty budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Korpus: 6 vajec, 240g cukr krystal, 6 lžic oleje, 240g hladké mouky. Krém: 300ml mléka a jeden pudinkový prášek /vanilka, kakao../, půl kostky másla, cukr moučka, rum, 3 lžíce zakysané smetany.Uvaříme dvakrát. Potahovací hmota: 40dkg moučkového cukru, 40dkg sušeného polotučného mléka, mandlové aroma, 4 lžic pšeničného sirupu, 4 lžic oleje a 50 ml vlažné vody..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Inspirace na nudu - dorty
Recept na Inspirace na nudu - dorty: Korpus: Z bílků a cukru ušlehat tuhý sníh, postupně zašlehávat /střídavě/ žloutky a olej a nakonec lehce vmíchat mouku. Formu vymažeme olejem a vysypeme pol. moukou. Krém: Z mléka a prášku uvaříme pudink a ihned zakryjeme fólií na potraviny. Necháme chladnout. Vyšleháme máslo a cukr a postupně přidáváme po lžících pudink, pak cukr, rum a nakonec zašleháme zakysanou smetanu. Nejdůležitější je stejná teplota každé suroviny, která přijde do krému. Dokonce i rumu. Připravte si vše, včetně uvařeného pudinku už večer na jedno místo. Potahovací hmota: Tak to je ten největší oříšek. Začněte sítem. Cukr a sušené mléko. Máme přeseto. Přidejte zhruba 4 lžíce oleje, 4 lžíce sirupu, 1 lžíci vody a kápněte mandlové aroma. Ponořte ruce a začněte zpracovávat. Je to tuhé? Přidej nejprve sirup, pak opatrně olej, vodu a pokračuj. Přesné množství se napsat opravdu nedá. Záleží na každém, co mu bude vyhovovat. Ale v každém případě pořádně zadělej do fólie a dej na několik dní uležet do lednice. Pak stačí jen propracovat, vykrájet, nechat zavadnout a zdobit.
Poznámka k receptu na Inspirace na nudu - dorty: moc kásné
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Inspirace na nudu - dorty, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: plotna (Jana Vojtová)
- Datum vložení: 04.07.2010
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Dorty
- Suroviny: Korpus: 6 vajec, 240g cukr krystal, 6 lžic oleje, 240g hladké mouky. Krém: 300ml mléka a jeden pudinkový prášek /vanilka, kakao../, půl kostky másla, cukr moučka, rum, 3 lžíce zakysané smetany.Uvaříme dvakrát. Potahovací hmota: 40dkg moučkového cukru, 40dkg sušeného polotučného mléka, mandlové aroma, 4 lžic pšeničného sirupu, 4 lžic oleje a 50 ml vlažné vody.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na inspirace na nudu - dorty,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Inspirace na nudu - dorty - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Inspirace na nudu - dorty
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|