|
Recept na Imambald
Recept na Imambald je zařazen v kategorii zeleninová jídla.
K přípravě Imambald budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Na 4 porce potřebujete: 1 kg lilku, 4 rajčata , 2 dcl olivového oleje, paličku česneku, špetku pepře, sůl a petrželku..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Imambald
Recept na Imambald: Lilky umyjte, můžete je oloupat (ale není to nutné), nakrájejte je na větší kostky a ty ponořte na 15 minut do studené osolené vody. Pak je vyndejte, osušte a asi 5 minut je smažte na olivovém oleji. Když jsou lilky zlaté, vytáhněte je z oleje a odložte na chvíli stranou. Pak do téhož oleje nasypte ideálně velmi masitá jižní rajčata, která se dají nastrouhat nahrubo. Jinak prostě pokrájejte naše česká rajčata, přidejte nasekaný česnek, pepř, sůl. Vše podlijte asi 1 cm horké vody. Když se směs začne vařit, přidejte lilek. Jen pozor, zeleninu nemíchejte! Maximálně ji můžete lehce protřepat. Směs vařte tak dlouho, až se veškerá šťáva úplně vypaří. Hotové jídlo odstavte, nechte vychladnout a před podáváním přimíchejte pořádnou hrst zelené petrželky. V originále se to jí studené s chlebem a je to náramná dobrota!“
Poznámka k receptu na Imambald: Udajně turecký recept - čerpala jsem z tohoto zdroje - http://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/sou... Lilek jsem oloupala a jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Imambald, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: hanahcotton (Hanka Svatušková)
- Datum vložení: 16.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Zeleninová jídla
- Suroviny: Na 4 porce potřebujete: 1 kg lilku, 4 rajčata , 2 dcl olivového oleje, paličku česneku, špetku pepře, sůl a petrželku.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na imambald,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Imambald - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Imambald
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|