|
Recept na Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem
Recept na Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem je zařazen v kategorii bezmasá jídla.
K přípravě Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 červená řepa, 1 a 1/4 litru vody, 1 velká cibule, 100 g kořenové zeleniny, 2 loupaná rajčata, olej, sůl, mletý pepř, snítka fenyklové nati, 1 lžička estragonu, kelímek kysané smetany, 1 malý lilek, 1 vejce a 30 g hladké mouky s 1 dl (dle potřeby) bílého vína na těstíčko..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem
Recept na Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem: Oloupanou červenou řepu vcelku, nebo jen rozpůlenou, uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Omyjeme lilek a zeleninu. Lilek oloupeme, pokrájíme na kolečka o síle asi 0,5 cm, uložíme na větší talíř, posolíme a necháme „vypotit“. Napůl uvařenou řepu vyjmeme a pokrájíme na kusy (můžeme i ozdobným nožem). Na olej dáme do většího hrnce zesklovatět cibuli a k ní přidáme osmažit pokrájenou kořenovou zeleninu a rajčata. Vše zalijeme vývarem z řepy, přidáme estragon a kousek fenyklové nati, (nemáme-li dáme snítku libečku). Vaříme do měkka a na konci vaření vsypeme na nudličky pokrájenou uvařenou řepu na prohřátí. Vypocený lilek vymačkáme a důkladně vysušíme v ubrousku nebo v čisté utěrce. Plátky lilku máčíme v těstíčku z vejce, mouky, vína a špetky soli a vkládáme do rozpáleného oleje na pánev. Osmažené placičky dáme na talířích do polévky jako vložku. Uprostřed talíře lžičkou upravíme kopeček kysané smetany.
Poznámka k receptu na Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem: Tak to vypadá skvěle! Řepu mám moc ráda a všechnu tu ostatní zeleninu taky - díky za zajímavý recept
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: honzam
- Datum vložení: 18.09.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Bezmasá jídla
- Suroviny: 1 červená řepa, 1 a 1/4 litru vody, 1 velká cibule, 100 g kořenové zeleniny, 2 loupaná rajčata, olej, sůl, mletý pepř, snítka fenyklové nati, 1 lžička estragonu, kelímek kysané smetany, 1 malý lilek, 1 vejce a 30 g hladké mouky s 1 dl (dle potřeby) bílého vína na těstíčko.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hustá polévka z červené řepy se smaženým lilkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|