RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Huspenina z vepřových loktů

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Huspenina z vepřových loktů, recepty Huspenina z vepřových loktů, Huspenina, vepřových, loktů


Recept na Huspenina z vepřových loktů

Recept na Huspenina z vepřových loktů je zařazen v kategorii vepřové maso. K přípravě Huspenina z vepřových loktů budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
2 přední syrová vepřová kolena (lokty) 1 balení plátkové želatiny (6 plátků) 8 kuliček nového koření, bílý pepř, plátky žampionů (dle velikosti dna formy) 3 bobkové listy, sůl, 1 velká cibule, lžíce octu.

Huspenina z vepřových loktů
Zvětšit obrázek

Recept na Huspenina z vepřových loktů

Recept na Huspenina z vepřových loktů:
Vepřová kolena dobře očistíme, opláchneme a dáme vařit do odpovídající nádoby. Zalijeme celé vodou a přidáme jednu cibuli i se slupkou, nové koření, sůl a bobkové listy. Vaříme tak dlouho, dokud nejsou kolena tak měkká, že maso se samo odděluje od kosti. Kolena po uvaření vyjmeme a zbavíme všech kostí a případných nečistot. Pro naši další potřebu si ponecháme cca 0.5 – 0,75 l scezeného vývaru. V trošce vývaru si lehce podusíme nakrájené čerstvé žampiony na plátky (potřebujeme jich tolik, aby pokryla dno formy, do které budeme huspeninu plnit). Formu si vyložíme potravinářskou folii a na dno naklademe podušené plátky žampionů. Maso z kolen i s kůží nasekáme na středně velké kousky (nebo jak to máme rádi). Poklademe na vrstvu žampionů, tak aby byla všude ve stejném poměru kůže i maso. Do mírně vychladlého vývaru dáme rozpustit šest plátků želatiny a dobře po rozpuštění zamícháme. Do promíchaného vývaru s želatinou přidáme lžíci octu a zalijeme s ní nasekané maso z kolen ve formě tak, aby bylo maso těsně ponořeno. Přikryjeme folií, vložíme opatrně do lednice a necháme vychladit nejlépe do druhého dne. Před porcováním vyklopíme za pomocí potravinářské folie a krájíme na úhledné porce a podáváme buďto samostatně s chlebem, nebo s octem a cibulí jako tlačenku.

Poznámka k receptu na Huspenina z vepřových loktů:
Proč lokty? Já prostě předním kolínkům z prasete říkám lokty :) Zeleninu tam nemíchám ze zvyku - nemám rád, když se to pak na řezu zbytečně drobí.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Huspenina z vepřových loktů, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Colombo65
  • Datum vložení: 30.06.2012
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Vepřové maso
  • Suroviny: 2 přední syrová vepřová kolena (lokty) 1 balení plátkové želatiny (6 plátků) 8 kuliček nového koření, bílý pepř, plátky žampionů (dle velikosti dna formy) 3 bobkové listy, sůl, 1 velká cibule, lžíce octu
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na huspenina z vepřových loktů, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Huspenina z vepřových loktů - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Huspenina z vepřových loktů

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist