|
Recept na Husokačka na majoránce a římském kmínu
Recept na Husokačka na majoránce a římském kmínu je zařazen v kategorii drůbeží maso.
K přípravě Husokačka na majoránce a římském kmínu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
husokachna, kůže z husího krku, sůl, domácí majoránka (stonky), římský kmín(max. 1/2 lžičky), 2 lžíce sádla nádivka: kachní játra, 1 vejce, 1 houska, cca 1dcl mléka, hladkolistá petrželka, sůl, mletý bílý pepř, muškátový oříšek.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Husokačka na majoránce a římském kmínu
Recept na Husokačka na majoránce a římském kmínu: Opláchnutou husokachnu dobře očistíme (obereme všechna brka) a osušíme. Dutinu kachny osolíme a vložíme stonky majoránky a zvenku osolíme a okmínujeme. Pekáč vymažeme sádlem, přidáme stonky majoránky a vložíme husokachnu prsní částí dolů, podlijeme, přiklopíme a hodinu pečeme na 150 stupňů. Pak kachnu otočíme prsní části nahoru, podle potřeby podlijeme, přiklopíme, teplotu v troubě snížíme na 130 stupňů a za občasného podlévání a polévání pečeme cca 3,5-4 hodiny. Kachnu naporcujeme, v troubě zvýšíme teplotu na 180 stupňů a 30-40 minut dopékáme dozlatova(na kůrčičku). Nádivka: housku a játra nakrájíme na kostičky. Žloutek oddělíme od bílku, rozšleháme v mléce, osolíme, opepříme, strouhneme oříšek, přidáme nakrájenou housku s játry a promícháme. Z bílku se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do směsi. Nádivkou naplníme ze ¾ kůži z husího krku (při větším naplnění hrozí prasknutí) a zhruba v polovině pečení husokachny přidáme do pekáče. Kůži na užší straně uzavřeme párátkem a po naplnění uzavřeme jehlou na závitky.
Poznámka k receptu na Husokačka na majoránce a římském kmínu: Jak je teď moderní říkat: Tak to je vytuněné!!!
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Husokačka na majoránce a římském kmínu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 29.05.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Drůbeží maso
- Suroviny: husokachna, kůže z husího krku, sůl, domácí majoránka (stonky), římský kmín(max. 1/2 lžičky), 2 lžíce sádla nádivka: kachní játra, 1 vejce, 1 houska, cca 1dcl mléka, hladkolistá petrželka, sůl, mletý bílý pepř, muškátový oříšek
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na husokačka na majoránce a římském kmínu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Husokačka na majoránce a římském kmínu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Husokačka na majoránce a římském kmínu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|