|
Recept na Hummus s karamelizovanou cibulkou
Recept na Hummus s karamelizovanou cibulkou je zařazen v kategorii pomazánky.
K přípravě Hummus s karamelizovanou cibulkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g vařené cizrny (tj. asi 150 g sušené) 1 červená cibule 1 lžíce olivového oleje 1 lžička cukru 1 lžička sezamové pasty Tahini 1 lžička olivového oleje šťáva z půlky citronu 2 stroužky česneku 1/2 lžičky mletého římského kmínu 1/2 lžičky mletého koriandru studená voda dle potřeby sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hummus s karamelizovanou cibulkou
Recept na Hummus s karamelizovanou cibulkou: Cizrnu umyjeme a přes noc namočíme do alespoň dvojnásobného množství vody. Druhý den vodu vylijeme a cizrnu dobře propláchneme. Přendáme ji do tlakového hrnce, zalijeme opět asi dvojnásobkem vody a přivedeme k varu. Vaříme od natlakování hrnce 40 minut. Hrnec necháme vychladnout, otevřeme a cizrnu scedíme. Pro přípravu hummusu je třeba cizrnu nechat zcela zchladnout. Mezitím si připravíme karamelizovanou cibulku. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na lžíci oleje ji orestujeme. Když začne zlátnout, zasypeme ji kávovou lžičkou cukru a ještě asi dvě minuty restujeme, aby cukr zkaramelizoval. Necháme vychladnout. Cizrnu nasypeme do nádoby vhodné k mixování, přilijeme 100 ml studené vody a rozmixujeme ručním mixérem na jemnou kaši. Přidáme karamelizovanou cibulku, citronovou šťávu, olej, tahini, prolisovaný česnek, římský kmín, koriandr a sůl. Dobře promícháme, podle potřeby zředíme ještě trochou studené vody a dochutíme solí a citronovou šťávou.
Poznámka k receptu na Hummus s karamelizovanou cibulkou: Tuto úpravu hummusu jsem poprvé ochutnala v Anglii. Je opravdu vynikající, po několika pokusech se mi ho snad podařilo dobře napodobit. Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hummus s karamelizovanou cibulkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: petram
- Datum vložení: 30.03.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pomazánky
- Suroviny: 300 g vařené cizrny (tj. asi 150 g sušené) 1 červená cibule 1 lžíce olivového oleje 1 lžička cukru 1 lžička sezamové pasty Tahini 1 lžička olivového oleje šťáva z půlky citronu 2 stroužky česneku 1/2 lžičky mletého římského kmínu 1/2 lžičky mletého koriandru studená voda dle potřeby sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hummus s karamelizovanou cibulkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hummus s karamelizovanou cibulkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hummus s karamelizovanou cibulkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|