|
Recept na Hubové „koložvárske“ zelí
Recept na Hubové „koložvárske“ zelí je zařazen v kategorii houby.
K přípravě Hubové „koložvárske“ zelí budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g kyslej kapusty, 500 g lesných húb, 200 g ryže, 2 cibule, 1 kyslá smotana ( 150 g ), 1 dl mlieka, 3 vajcia, 1 lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, olej.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hubové „koložvárske“ zelí
Recept na Hubové „koložvárske“ zelí: Na troche oleja opražíme 1 nadrobno narezanú cibuľu, pridáme mletú papriku, kapustu, premiešame a podusíme cca 15 minút. V druhom hrnci opäť na troche oleja orestujeme nadrobno narezanú druhú cibuľu, pridáme narezané huby, osolíme, okoreníme a dusíme 15 minút. Na troške oleja v treťom hrnci opražíme ryžu, zalejeme horúcou vodou, jemne osolíme a dusíme do mäkka. Do vymasteného pekáča dáme polovicu podusenej kapusty, na ňu navrstvíme polovicu ryže a na ryžu podusené huby. Rozložíme druhú polovicu ryže a na ňu zvyšok kapusty. Rozhabarkujeme smotanu, vajcia a mlieko, zalejeme pekáč. Pečieme zakryté v rúre pri strednej teplote asi 30 minút, potom odkryjeme a ešte 10 min dopečieme.
Poznámka k receptu na Hubové „koložvárske“ zelí: Zbyněk: cestovinová ryža a tarhoňa nie je to isté Klasická koložvárska je rozhodne s ryžou, klobásou a mäsom, ale huby do nej určite nepatria. Cesnak do tohto jedla som nedala, myslím, že sa tam nehodí, dominovať má kapusta a huby. Jadnoducho nie do každého jedla patrí všetko. Ja mám veľa kapusty a veľa húb, tak skúšam, ako som napísala nižšie Určite to nie je koložvárska, preto je to slovo v úvodzovkách.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hubové „koložvárske“ zelí, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 25.04.2013
- Počet porcí: 4-6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Houby
- Suroviny: 500 g kyslej kapusty, 500 g lesných húb, 200 g ryže, 2 cibule, 1 kyslá smotana ( 150 g ), 1 dl mlieka, 3 vajcia, 1 lyžica mletej červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, olej
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hubové „koložvárske“ zelí,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hubové „koložvárske“ zelí - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hubové „koložvárske“ zelí
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|