|
Recept na Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem
Recept na Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry.
K přípravě Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
8 hrušek 1 citron 250 g cukru 3 polévkové lžíce tymiánu Čokoládový krém: 200 ml mléka 200 ml smetany na šlehání 40 g cukru 3 žloutky 250 g nastrouhané čokolády.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem
Recept na Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem: Citron, pokud nemáme BIO, pečlivě omyjeme v horké vodě, žlutou kůru ostrouháme a šťávu vymačkáme. Ve vyšším užším hrnci, kam se vejdou hrušky nastojato, přivedeme k varu 1 l vody s cukrem, přilijeme citronovou šťávu, přidáme kůru a tymián. Hrušky oloupeme, stopku ponecháme, zespodu vykrojíme jádřinec. ponoříme je do sirupu a při nízké teplotě, pod bodem varu je necháme pošírovat asi 20 minut, tak aby zůstaly pevné. Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme stát do druhého dne – 12 hodin. Na krém přivedeme k varu mléko se smetanou a 2 lžícemi cukru. Žloutky utřeme se zbylým cukrem doběla a pomalu k nim vlijeme mléčno-smetanovou směs. Kastrol postavíme nad páru a mícháme do zhoustnutí, přelijeme na nastrouhanou čokoládu a opatrně promícháme. Servírujeme v pohárech nebo hlubokých talířích naplněných teplým čokoládovým krémem. Můžeme ozdobit snítkou máty a pistáciovými ořechy.
Poznámka k receptu na Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem: casino: To rozhodně není Danda má jiný projev
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: locikagodlova (Zuzana Godlová)
- Datum vložení: 16.12.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry
- Suroviny: 8 hrušek 1 citron 250 g cukru 3 polévkové lžíce tymiánu Čokoládový krém: 200 ml mléka 200 ml smetany na šlehání 40 g cukru 3 žloutky 250 g nastrouhané čokolády
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrušky pošírované v sirupu s čokoládovým krémem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|