|
Recept na Hruškový koláč s vínem
Recept na Hruškový koláč s vínem je zařazen v kategorii moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Hruškový koláč s vínem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
asi 700 g hrušiek, 3 lyžice citrónovej šťavy, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, ¾ hrnčeka kryštálového cukru + 6 lyžíc cukru na posypanie, ½ hrnčeka masla alebo tuku na pečenie + 1 lyžica na posypanie, 3 vajcia, 1/3 hrnčeka suchého bieleho vína, 2 lyžičky mletej škorice + 3 lyžičky na posypanie, 1,5 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli,.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hruškový koláč s vínem
Recept na Hruškový koláč s vínem: Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, narežeme na menšie kúsky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme postáť, kým urobíme cesto. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme tuk, primiešame múku s práškom do pečiva, štipku soli a 2 lyžičky škorice. Prilejeme víno a dobre vymiešame. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej tortovej formy. Poukladáme naň hrušky, posypeme škoricou a 3 lyžicami cukru. Vylejeme druhú polovicu cesta ( nie je chybou, ak cesto nepokryje všetky hrušky ). Na povrch dáme kúsočky tuku, posypeme 3 lyžicami cukru a dáme piecť do stredne vyhriatej rúry. Pečieme asi 25 – 30 minút ( skontrolujeme dreveným špáradlom alebo ihlou ).
Poznámka k receptu na Hruškový koláč s vínem: Recept je z knihy Encyklopédia múčnikov.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškový koláč s vínem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: tejaja
- Datum vložení: 12.10.2011
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: asi 700 g hrušiek, 3 lyžice citrónovej šťavy, 1,5 hrnčeka polohrubej múky, ¾ hrnčeka kryštálového cukru + 6 lyžíc cukru na posypanie, ½ hrnčeka masla alebo tuku na pečenie + 1 lyžica na posypanie, 3 vajcia, 1/3 hrnčeka suchého bieleho vína, 2 lyžičky mletej škorice + 3 lyžičky na posypanie, 1,5 lyžičky prášku do pečiva, štipka soli,
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškový koláč s vínem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškový koláč s vínem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškový koláč s vínem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|