|
Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka
Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka je zařazen v kategorii moučníky - ostatní.
K přípravě Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Krehké cesto: 200 g hladkej múky, 1 CL nastrúhanej citronovej kôry, 50 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, 100 g vychladeného masla pokrájaného na kúsky, múka na posypanie dosky, Hera na vymazanie tortovej formy Plnka: 200 g pomletého maku ochuteného cukrom, 3 žltky, 3 bielky ušľahané do tuha, 4 hrušky, 2 cl rumu, 2 PL jahodového lekváru, ev. práškový cukor na posypanie hotovej pochúťky - nemusí byť.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka
Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka: Múku zmiešame s citronovou kôrou, cukrom, vajcom, maslom a so štipkou soli, kým nevznikne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej folie a dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky.Potm cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do tukom vymazanej tortovej formy a vytlačíme do bokov. Predpečieme 10 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov. Zltky zmiešame s makovo-cukrovou hmotou a do plnky pridáme z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Ked cesto vychladlo, natrieme ho rovnomerne makovou plnkou. Na plnku dáme polovičky olúpaných hrušiek, zbavených jdrovníka, uložené vypuklou stranou nahor. Koláč pečieme 30 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov. Kým sa koláč pečie, v malom hrnci rozpustíme jahodový lekvár s rumom a potrieme ním ešte horúce hrušky. Necháme úplne vychladnúť a naporcujeme. Kto chce, môže ešte posypať práškovým cukrom. Ja som cukrom nesypala, lebo táto pochúťka je sladká dosť.
Poznámka k receptu na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka: Zdroj: Inšpiráciu som vzala z časopisu Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010, recept som máličko upravila.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Meszarosovabolya
- Datum vložení: 16.12.2010
- Počet porcí: 1 dávka - pre 8 osôb
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
- Suroviny: Krehké cesto: 200 g hladkej múky, 1 CL nastrúhanej citronovej kôry, 50 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, 100 g vychladeného masla pokrájaného na kúsky, múka na posypanie dosky, Hera na vymazanie tortovej formy Plnka: 200 g pomletého maku ochuteného cukrom, 3 žltky, 3 bielky ušľahané do tuha, 4 hrušky, 2 cl rumu, 2 PL jahodového lekváru, ev. práškový cukor na posypanie hotovej pochúťky - nemusí byť
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškovo-jahodovo-maková pochoutka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|