RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka, recepty Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka, Hruškovo-jahodovo-maková, pochoutka


Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka

Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka je zařazen v kategorii moučníky - ostatní. K přípravě Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
Krehké cesto: 200 g hladkej múky, 1 CL nastrúhanej citronovej kôry, 50 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, 100 g vychladeného masla pokrájaného na kúsky, múka na posypanie dosky, Hera na vymazanie tortovej formy Plnka: 200 g pomletého maku ochuteného cukrom, 3 žltky, 3 bielky ušľahané do tuha, 4 hrušky, 2 cl rumu, 2 PL jahodového lekváru, ev. práškový cukor na posypanie hotovej pochúťky - nemusí byť.

Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka
Zvětšit obrázek

Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka

Recept na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka:
Múku zmiešame s citronovou kôrou, cukrom, vajcom, maslom a so štipkou soli, kým nevznikne cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej folie a dáme na 30 minút odpočinúť do chladničky.Potm cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do tukom vymazanej tortovej formy a vytlačíme do bokov. Predpečieme 10 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov. Zltky zmiešame s makovo-cukrovou hmotou a do plnky pridáme z bielkov ušľahaný tuhý sneh. Ked cesto vychladlo, natrieme ho rovnomerne makovou plnkou. Na plnku dáme polovičky olúpaných hrušiek, zbavených jdrovníka, uložené vypuklou stranou nahor. Koláč pečieme 30 minút v trúbe vyhriatej na 180 stupňov. Kým sa koláč pečie, v malom hrnci rozpustíme jahodový lekvár s rumom a potrieme ním ešte horúce hrušky. Necháme úplne vychladnúť a naporcujeme. Kto chce, môže ešte posypať práškovým cukrom. Ja som cukrom nesypala, lebo táto pochúťka je sladká dosť.

Poznámka k receptu na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka:
Zdroj: Inšpiráciu som vzala z časopisu Nový čas pre ženy Extra č. 3/2010, recept som máličko upravila.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: Meszarosovabolya
  • Datum vložení: 16.12.2010
  • Počet porcí: 1 dávka - pre 8 osôb
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní
  • Suroviny: Krehké cesto: 200 g hladkej múky, 1 CL nastrúhanej citronovej kôry, 50 g práškového cukru, štipka soli, 1 vajce, 100 g vychladeného masla pokrájaného na kúsky, múka na posypanie dosky, Hera na vymazanie tortovej formy Plnka: 200 g pomletého maku ochuteného cukrom, 3 žltky, 3 bielky ušľahané do tuha, 4 hrušky, 2 cl rumu, 2 PL jahodového lekváru, ev. práškový cukor na posypanie hotovej pochúťky - nemusí byť
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruškovo-jahodovo-maková pochoutka, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruškovo-jahodovo-maková pochoutka

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist