|
Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )
Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ) je zařazen v kategorii moučníky - kynuté.
K přípravě Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
350g hladká mouka 150g hrubá mouka 110g cukr moučka 1 vanilkový cukr 3 žloutky 120g rozpuštěné máslo špetka soli citrónová kůra z jednoho citrónu 1,5 dcl - 1,8 dcl mléka sušené droždí Hrušková povidla (dochucena mletým badyánem,,skořicí,rumem) drobenka rozpuštěné máslo smíchané s rumem (množství dle chuti).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )
Recept na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ): Ze všech surovin vymícháme hladké těsto, které necháme 40 min. kynout. Z vykynutého těsta utvoříme 4 bochánky. Každý bochánek vyválíme do kulaté placky, přeneseme na plech, vyložený pečícím papírem. Placku potřeme hruškovými povidly a posypeme drobenkou. Pečeme na 180 stupňů cca 25- 30 min. Horký koláč hustě pokapeme rozpuštěným máslem s rumem.
Poznámka k receptu na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ): Janilka: Teoreticky to jde ale v tak malém množství je to velmi náročné.Ten recept je zhruba něco přes 1/2 kg těsta.to není tak moc. Pokud chceš méně tak zadělej z poloviční dávky ,ale lepší by jsi měla udělat těsto podle rozpisu a pozvat kamarádku na kávičku nebo udělat sousedům radost. To je největší poklona když se ti něco povede a druhým to chutná.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ), kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Zdenullinka (Zdenka)
- Datum vložení: 03.01.2012
- Počet porcí: 4 velké kulaté koláče
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Kynuté
- Suroviny: 350g hladká mouka 150g hrubá mouka 110g cukr moučka 1 vanilkový cukr 3 žloutky 120g rozpuštěné máslo špetka soli citrónová kůra z jednoho citrónu 1,5 dcl - 1,8 dcl mléka sušené droždí Hrušková povidla (dochucena mletým badyánem,,skořicí,rumem) drobenka rozpuštěné máslo smíchané s rumem (množství dle chuti)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hruščák ( valašský frgál s hruškovými povidly ),
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly ) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hruščák ( Valašský frgál s hruškovými povidly )
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|