|
Recept na Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Recept na Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu je zařazen v kategorii moučníky - ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny.
K přípravě Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
۵ 1 menší cuketa (dlouhá cca 20 cm) ۵ 1 hrnek hladké mouky ۵ 1 hrnek celozrnné špaldové mouky ۵ 1,5 hrnku cukru moučka ۵ 2 lžíce medu ۵ 0,5 hrnku rostlinného oleje ۵ 0,5 hrnku vlažné vody ۵ 3 vejce ۵ lžíce rumu ۵ 2 lžičky anýzu ۵ vrchovatá lžička holandského kakaa ۵ lžička kypřícího prášku do pečiva ۵ špetka soli.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
Recept na Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu: Cuketu oloupeme, vydlabeme jádřinec a nastrouháme nahrubo. Žloutky si oddělíme od bílků. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh, žloutky šleháme s cukrem a medem, postupně zašleháme olej, rum a vodu. Do této směsi vmícháme nastrouhanou cuketu. Všechnu mouku smícháme s práškem do pečiva a anýzem (buďto už mletým, nebo nemletý rozdrtíme v hmoždíři). Tuto sypkou směs přidáme do tekuté, nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Buď veškeré těsto vylijeme na plech, nebo jen jeho 2/3 a třetinu obarvíme kakaem a světlé těsto jí na plechu pocákáme. Šoupneme do rozpálené trouby na 180°C a pečeme přibližně půl hodiny, raději vyzkoušíme špejlí.
Poznámka k receptu na Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu: Cuketová buchta se často dělá na způsob perníku, tady však vytvoří opravdu kouzelnou chuť onen anýz.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: sardinka (Kristýna)
- Datum vložení: 15.09.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Ostatní - Řezy s ovocem, bublaniny
- Suroviny: ۵ 1 menší cuketa (dlouhá cca 20 cm) ۵ 1 hrnek hladké mouky ۵ 1 hrnek celozrnné špaldové mouky ۵ 1,5 hrnku cukru moučka ۵ 2 lžíce medu ۵ 0,5 hrnku rostlinného oleje ۵ 0,5 hrnku vlažné vody ۵ 3 vejce ۵ lžíce rumu ۵ 2 lžičky anýzu ۵ vrchovatá lžička holandského kakaa ۵ lžička kypřícího prášku do pečiva ۵ špetka soli
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrnková cuketová buchta s celozrnnou moukou a vůní anýzu
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|