Recept na Hrníčkové knedlíky s borůvkami
Recept na Hrníčkové knedlíky s borůvkami je zařazen v kategorii sladká jídla.
K přípravě Hrníčkové knedlíky s borůvkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
300 g borůvek 250 g tvrdého tvarohu 200 g polohrubé mouky 100 g másla 250 ml mléka 2 vejce hrubá mouka na vysypání sádlo na vymazání voda.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrníčkové knedlíky s borůvkami
Recept na Hrníčkové knedlíky s borůvkami: Nejprve smícháme žloutky, mouku, mléko a špetku soli. Vypracujeme těsto. Z bílků ušleháme sníh, který do těsta vmícháme. Hrnky o objemu 250 ml vymažeme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Do každého hrnečku vkládáme vrstvu těsta a následně vrstvu čistých borůvek, dokud není hrnek zaplněn do 3/4. Poslední vrstva musí být těsto. Do širokého hrnce vložíme pařák, na něj naskládáme hrnky. Zalijeme vodou do poloviny výšky hrnečků. Hrnec přikryjeme pokličkou a vaříme 30 minut od bodu varu. Hotové knedlíky vyndejte z hrnečků, nakrájejte na plátky. Ozdobte strouhaným tvarohem, posypte cukrem a polijte rozpuštěným máslem.
Poznámka k receptu na Hrníčkové knedlíky s borůvkami: No, to je ale nápadeček a bez balení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrníčkové knedlíky s borůvkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dextra
- Datum vložení: 24.09.2009
- Počet porcí: 3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Sladká jídla
- Suroviny: 300 g borůvek 250 g tvrdého tvarohu 200 g polohrubé mouky 100 g másla 250 ml mléka 2 vejce hrubá mouka na vysypání sádlo na vymazání voda
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrníčkové knedlíky s borůvkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrníčkové knedlíky s borůvkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrníčkové knedlíky s borůvkami
|
|