RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini)

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini), recepty Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini), Hříbkové, risotto, (Risotto, ai, fungi, porcini)


Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini)

Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini) je zařazen v kategorii bezmasá jídla. K přípravě Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini) budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
400 g rýže Arborio nebo Vialone nano, 50 g sušených nebo 250 g čerstvých hříbků, asi 3/4 - 1 l horkého zeleninového vývaru, olivový olej, 1 středně velká šalotka, 1 velký stroužek česneku, 1 dl dobrého bílého vína, sůl, hladkolistá petržel, lžíce másla, asi 50 g sýra parmazánového typu..

Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini)
Zvětšit obrázek

Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini)

Recept na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini):
Sušené hříbky namočíme na hodinu do vody. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku a rozmáčknutý stroužek česneku, nesmí zrůžovět. Přidáme houby (sušené namočené vymačkáme a svaříme vodu, ve které jsme je namáčeli, použijeme ji potom k podlévání), zarestujeme, přidáme nepropláchnutou !! rýži, opečeme, dokud nezačne být rýže sklovitá, pak podlijeme vínem a necháme ho odpařit. Osolíme a postupně podléváme vývarem (pokud jsme použili sušené houby, použijeme horký svařený nálev z namáčení), vždy promícháme a necháme na mírném plameni vsáknout tekutinu a opakujeme tak dlouho, dokud není rýže měkká, ale nesmí se rozvařit, musí býr tzv. na skus. Do hotového horkého risotta vmícháme máslo, které pokrm uhladí, nastrouhaný sýr a nasekanou petržel. Podáváme horké v hlubokých talířích. Můžeme dozdobit hoblinkami parmezánu.

Poznámka k receptu na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini):
Moje další recepty najdete na http://www.mlsoty.estranky.cz/

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini), kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: zizala
  • Datum vložení: 11.06.2014
  • Počet porcí: 4
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Bezmasá jídla
  • Suroviny: 400 g rýže Arborio nebo Vialone nano, 50 g sušených nebo 250 g čerstvých hříbků, asi 3/4 - 1 l horkého zeleninového vývaru, olivový olej, 1 středně velká šalotka, 1 velký stroužek česneku, 1 dl dobrého bílého vína, sůl, hladkolistá petržel, lžíce másla, asi 50 g sýra parmazánového typu.
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hříbkové risotto (risotto ai fungi porcini), pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini) - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hříbkové risotto (Risotto ai fungi porcini)

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist