|
Recept na Hrátky s pudinkem
Recept na Hrátky s pudinkem je zařazen v kategorii moučníky - dezerty, zákusky, poháry - Řezy.
K přípravě Hrátky s pudinkem budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
TĚSTO: 4 vejce 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 100 ml horké vody 100 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1/2 kyypřicího prášku do pečiva 2 lžíce práškového kakaa PUDINK: 750 ml mléka 2 lžíce krupicového cukru 2 vanilkové práškové pudinky KRÉM: 2 zakysané smetany 2 lžíce krupicového cukru NA DOHOTOVENÍ: granulované kakao (granko).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrátky s pudinkem
Recept na Hrátky s pudinkem: Nejprve uvařte z mléka, cukru a vanilkového pudinkového prášku standardním způsobem pudink. Bude světlý, takže piškot musí být tmavý. Ušlehejte vejce s oběma cukry(případně samotné žloutky a z bílků vytvořte sníh, ten vmíchejte do těsta až jako poslední), do pěny zašlehejte horkou vodu a olej, a jakmile náležitě zhoustne, zapravte do ní směs mouky s kypřicím práškem a kakaem. Vymíchejte řidší tmavé těsto, nalijte ho a rozetřete na plech s pečicím papírem. V této fázi naložte do těsta polévkovou lžící řady oddělených kopečků světlého pudinku - jeden vedle druhého (jako ovoce na bublaninu). Zůstanou na hnědé hladině, ale v průběhu pečení se ponoří. Takto připravený základ vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů a pečte ho asi 20-25 minut - podle vlastní trouby. Po vychladnutí potřete plát na plechu zakysankami vymíchanými s cukrem. Povrch uhlaďte a posypte silnou vrstvou granka. Dezert pak nechte v lednici několik hodin (nejlépe však přes noc) odležet. Můžete kombinovat tmavý pudink se světlou buchtou a naopak. Můžete zkusit i světlý piškot s pudinkem růžovým(malinový nebo jahodový). Fantazii se meze nekladou! Ale čokoládové variace jsou rozhodně nejvýraznější a podle časopisu i chuťově nejlepší. Nemůžu to posoudit, protože jsem zatím jiné varianty nedělala.. BEZVA FINTA: Vrstva granka na zakysankách vytvoří po několika hodinách v chladu efekt klasické čokoládové polevy. Granko totiž nasaje z podkladu vláhu, takže se rozpustí a částečně i rozteče. Ovšem povrch se nakonec neslije do zrcadlově hladkého lesku jako v případě rozehřáté čokolády – uchová si specifickou zrnitou strukturu, jíž žádnou jinou cestou nedocílíte.. :)
Poznámka k receptu na Hrátky s pudinkem: Zdroj: Knihovnička RECEPTY Sladké jaro 2012 – Nejlepší domácí řezy Řezy jsou nepřeslazené a šťavnaté, vychlazené chutnají naproto LUXUSNĚ! Jen se mi nepovedly tak pěkně, jako byly v časopise. Doufám, že někdo šikovnější vyzkouší a přidá tu správnou fotku ;) Pudink má být vidět ve všech rozích řezu!-Tak se mi povedl jen na 3.fotce,není moc hezká,ale přidávám ji pro představu,jak mají řezy vypadat :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrátky s pudinkem, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: velký plech
- Datum vložení: 08.07.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Moučníky - Dezerty, zákusky, poháry - Řezy
- Suroviny: TĚSTO: 4 vejce 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 100 ml horké vody 100 ml oleje 200 g polohrubé mouky 1/2 kyypřicího prášku do pečiva 2 lžíce práškového kakaa PUDINK: 750 ml mléka 2 lžíce krupicového cukru 2 vanilkové práškové pudinky KRÉM: 2 zakysané smetany 2 lžíce krupicového cukru NA DOHOTOVENÍ: granulované kakao (granko)
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrátky s pudinkem,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrátky s pudinkem - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrátky s pudinkem
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|