|
Recept na Hradecké dušené plecko
Recept na Hradecké dušené plecko je zařazen v kategorii vepřové maso.
K přípravě Hradecké dušené plecko budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g vepřového plecka, 2 cibule, 100 g gazdovské slaniny, 1 větší mrkev, 1/4 celeru, 2 kyselé okurky, 100% rajčatová šťáva natura(viz foto), 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 1 zakysaná smetana, co nejmíň oleje, sůl..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hradecké dušené plecko
Recept na Hradecké dušené plecko: Na malém množství olej vysmažíme slaninu nakrájenou na kostičky, na ní dáme obě cibule nakrájené na měsíčky a když zeskelnatí, tak přidáme celé osolené plecko a opečeme ho ze všech stran. Pak dáme rajčatovou šťávu, vodu a necháme dusit za občasného podlití vodou, téměř do měkka. Mrkev, celer a kyselé okurky nastrouháme, nasypeme k plecku, promícháme a dusíme tak 15 minut. Připravíme si záklechtku-do kysané smetany nalijeme mléko a hladkou mouku, všechno prošleháme dohladka. Vyndáme si plec kterou si nakrájíme na plátky a zatím si nalijeme do hrnce s pleckem připravenou záklechtku a necháme zhoustnout mírným vařením a mícháme, aspoň 15 minut, přidáme zpátky nakrájené maso, prohřejeme a můžeme servírovat.
Poznámka k receptu na Hradecké dušené plecko: Před pár lety jsme tohle jedli na doporučení v restauraci v J.Hradci na náměstí a protože nám to moc chutnalo, poprosila jsem o recept přímo kuchaře-líná huba, holé neštěstí. Dělala jsem ho od té doby mnohokrát, trochu upravila na domácí vaření a tak jsem se dnes rozhodla, že vám ho sem dám k vyzkoušení, je to dost pikantní! Příloha byla dnes rýže na přání, ale dělám nejvíce knedlíky, hodí se i těstoviny.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hradecké dušené plecko, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 27.08.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Vepřové maso
- Suroviny: 600 g vepřového plecka, 2 cibule, 100 g gazdovské slaniny, 1 větší mrkev, 1/4 celeru, 2 kyselé okurky, 100% rajčatová šťáva natura(viz foto), 2 lžíce hladké mouky, 200 ml mléka, 1 zakysaná smetana, co nejmíň oleje, sůl.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hradecké dušené plecko,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hradecké dušené plecko - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hradecké dušené plecko
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|