|
Recept na Hrách zapečený se zelím dle SPLK
Recept na Hrách zapečený se zelím dle SPLK je zařazen v kategorii luštěniny.
K přípravě Hrách zapečený se zelím dle SPLK budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500g hrachu 1 sklenice sterilovaného zelí (670g podílu) asi 1 dl drcených rajčat nebo kečupu 1-2 stroužky česneku majoránka bobkový list sůl cukr (sladidlo) kukuřičný škrob.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrách zapečený se zelím dle SPLK
Recept na Hrách zapečený se zelím dle SPLK: Nejprve si namočíme minimálně na 3 hodiny hrách (já namáčela přes noc), poté uvaříme s 2 bobkovými listy tak, aby byl měkký, ale ne úplně na kaši. Nesmí v něm zůstat moc vody. Během toho si dáme do hrnce pokrájené zelí s 1/3 kyselé vody ze sklenice se zelím, přidáme cukr (dle SPLK sladidlo), sůl a podusíme asi 10-15 minut, nakonec můžeme zahustit troškou kukuřičného škrobu. Když je hrách uvařený, vmícháme zelí, kečup nebo drcená rajčata, majoránku, trochu soli a na tenké plátky nakrájený česnek. Z hrnce dáme do skleněného pekáčku (nemusí se vymazávat) a dopečeme. Záleží to na troubě, já pekla 20 minut na 125, pak 15 minut na 175.
Poznámka k receptu na Hrách zapečený se zelím dle SPLK: Kdo se nestravuje podle SPLK (stravování podle Lenky Kořínkové), může si před koncem pečení přidat nastrouhaný sýr, aby se roztál a také pokud není skleněná zapékací miska, může se vymazat tukem a vysypat strouhankou. Za případné vychytávky budu moc vděčná ;-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrách zapečený se zelím dle SPLK, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: ArmDra (Šárka Svobodová)
- Datum vložení: 12.07.2012
- Počet porcí: 3-4 podle objemu žaludku :D
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Luštěniny
- Suroviny: 500g hrachu 1 sklenice sterilovaného zelí (670g podílu) asi 1 dl drcených rajčat nebo kečupu 1-2 stroužky česneku majoránka bobkový list sůl cukr (sladidlo) kukuřičný škrob
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrách zapečený se zelím dle splk,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrách zapečený se zelím dle SPLK - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrách zapečený se zelím dle SPLK
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|