|
Recept na Hrabětická nedělní houbovka
Recept na Hrabětická nedělní houbovka je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Hrabětická nedělní houbovka budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Čerstvé houby - já měla 800g, 1,5 l mléka, 2 kelímky sladké smetany (po 215 g a 12-ti%), kousek másla mouka na zahuštění, libeček, celý a drcený kmín, sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hrabětická nedělní houbovka
Recept na Hrabětická nedělní houbovka: Houby očistíme, z části pěkných hlaviček a nožiček vyřízneme nebo vykrojíme pěkné tvary a odložíme stranou cca třetina množství hub). Zbytek nakrájíme na jemné kousky. Dáme do hrnce a zalejeme vodou jen do výše hub - ne víc!. Osolíme, okmínujeme drceným kmínem (dávám docela dost), drcený libeček (používám v soli naložený), sůl a velmi pomalým varem vaříme asi 20 min. Po této době vlejeme mléko, smícháme kelímky s 10 lžícemi mouky a vlejeme hmotu do polévky. Prováříme asi 15 min.dál a hlavně stále mícháme!!.Doporučuji udělat spíše hustší a ředit mlékem, než naopak (tedy dosypávat mouku). Zatím co se nám to pomalu vaří,rozpustíme máslo a vložíme kousky hub, zasypeme celým kmínem a dusíme cca 10 min. Na talíř pak do polévky přidáme i část těchto hub a přidáme libeček
Poznámka k receptu na Hrabětická nedělní houbovka: Tuto polévku mám od maminky manžela, která ji dělala zásadně v neděli a vždy jen z nasbíraných hub. Skutečně jiným kořením nedochucovala, děláme ji dosti hustou. Doporučuju, od polévky neodbíhat a míchat ode dna, je vynikající.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hrabětická nedělní houbovka, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: dle množství a dle jedlíků
- Datum vložení: 21.08.2009
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: Čerstvé houby - já měla 800g, 1,5 l mléka, 2 kelímky sladké smetany (po 215 g a 12-ti%), kousek másla mouka na zahuštění, libeček, celý a drcený kmín, sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hrabětická nedělní houbovka,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hrabětická nedělní houbovka - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hrabětická nedělní houbovka
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|