|
Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky hovězího zadního masa z kýty 200 g domácího prejtu / nebo vinné klobásy / 3 šalotky 1-2 PL ostřejší hořčice vývar z masa 3-4 PL divokých brusinek 150 ml červeného vína 1 větší pórek 2 světlé papriky 2 stonky řapíkatého celeru 1 citrón nové koření, bobkový list, sůl, pepř, jalovec olej Na potření závitků : 1 PL rajského protlaku, 1 PL divokých brusinek, kapka olivového oleje.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
Recept na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami: Omyté a soušené hovězí plátky masa jemně naklepeme, ze stran nařízneme, potřeme ostřejší hořčici a poté potřeme prejtem, na který vložíme kousek pórku a kousek řapíkatého celeru. Zakápneme divokými brusinkami, zavineme a upevníme pružinovými sponkami na závitky. Závitky potřeme směsí, kterou jsme si připravili z brusinek, rajského protlaku a olivového oleje a dáme do chladu asi na 2 hodiny. Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme nadrobno pokrájené šalotky, které orestujeme dozlatova a poté vložíme naložené závitky zprudka osmahnout, aby se nám maso pěkně zatáhlo a pustilo šťávu. Orestované závitky přendáme do pekáčku, přidáme nové koření, bobkový list, jalovec, kousky řapíkatého celeru, kousky svělých paprik, přidáme červené víno, zamícháme a vše podlijeme vývarem z hovězího masa. Přikryjeme druhým pekáčkem a necháme dusit v troubě na 180 stupňů doměkka. Když jsou závitky měkčí, odklopíme druhý pekáček a necháme je ještě chvíli dopéci doměkka. Měkké maso vyndáme, do šťávy přidáme ještě brusinky, krátce povaříme, vyndáme koření a ponorným mixérem trochu rozmixujeme / můžeme jen přecedit / a podle chuti ještě osolíme, opepříme, okyselíme citronem, maso vrátíme a už jen vše prohřejeme. Moukou nezahušťujeme, omáčka je dost hustá i bez mouky.
Poznámka k receptu na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami: Můžeme místo prejtu potřít plátky masa také náplní z vinné klobásy.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 02.11.2012
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 plátky hovězího zadního masa z kýty 200 g domácího prejtu / nebo vinné klobásy / 3 šalotky 1-2 PL ostřejší hořčice vývar z masa 3-4 PL divokých brusinek 150 ml červeného vína 1 větší pórek 2 světlé papriky 2 stonky řapíkatého celeru 1 citrón nové koření, bobkový list, sůl, pepř, jalovec olej Na potření závitků : 1 PL rajského protlaku, 1 PL divokých brusinek, kapka olivového oleje
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí závitky nadivoko, plněné prejtem a brusinkami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|