|
Recept na Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Recept na Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je zařazen v kategorii polévky.
K přípravě Hovězí vývar s játrovými knedlíčky budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
půl kg hovězího předního masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, vlasové nudle nebo jiné těstoviny, nať petržele na knedlíčky: asi půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Recept na Hovězí vývar s játrovými knedlíčky: Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší. Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule).Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět. Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit. Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky.Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru. Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá. Já to tak dělám. Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.
Poznámka k receptu na Hovězí vývar s játrovými knedlíčky: dortu
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: lenka-m (Lenka Marešová)
- Datum vložení: 02.05.2008
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Polévky
- Suroviny: půl kg hovězího předního masa, 1 větší mrkev, kousek celeru, 1 menší kořenová petržel, sůl, pepř, 1 cibule, vlasové nudle nebo jiné těstoviny, nať petržele na knedlíčky: asi půl kg jater (vepřová, hovězí), 2 stroužky česneku, trochu majoránky, sůl, pepř, 1 vejce, strouhanka, nať petržele
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí vývar s játrovými knedlíčky,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|