|
Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech
Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech je zařazen v kategorii pokrmy z vnitřností.
K přípravě Hovězí srdce na slanině a žampiónech budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
hovězí srdce, žampióny, uzená slanina nejlépe domácí, uzená žebírka, cibule, kmín, pepř, sůl, škrobová moučka Příloha:1 hrnek rýže, oříšek sádla a másla, 3-4 hřebíčky, 1 střední mrkev, 3 listy kapusty, 1 střední cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, 2 hrnky horké vody.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech
Recept na Hovězí srdce na slanině a žampiónech: Hovězí srdce zbavíme loje, naporcujeme na přijatelné kusy a prošpikujeme slaninou. V tlakáči rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, srdce na ni zprudka orestujeme, přidáme na cečka nakrájenou cibuli, mírně osolíme, okořeníme, zalijeme horkou vodou, přidáme uzené žebírko (pro lepší chuť), uzavřeme hrnec a za občasné konroly dusíme zhruba 2 hodiny. Žebírko vytáhneme dřív, je rychleji hotové. Až srdce změkne(počítejte s tím, že je to tuhší maso a nebude jako kuřecí), vytáhneme maso z hrce a do šťávy přidáme nakrájené žampióny(krájím je maximálně na 6 dílů, ty střední a menší na 4 nebo na polovinu), podusíme, zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, dochutíme, krátce povaříme a odstavíme. Přidáme na plátky nakrájené srdce. Dušená rýže: v kastrolku rozehřejeme sádlo s máslem, přidáme omytou okapanou rýži, hřebíček a restujeme, po chvíli přidáme na jemno nakrájenou cibuli, zarestujeme, přidáme na nudličky nakrájený česnek, necháme rozvonět, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, chvíli restujeme a přidáme na kousky nakrájenou kapustu. Zalijeme dvěma hrnky horké vody, osolíme, 3-5 minut necháme probublávat a mícháme. Přikryjeme pokličkou. To finále už nechám na vás. Já mám na sporáku litinovou kulatou plotynku, na zahřátou položím kastrol s rýží, přikryji několika utěrkami (většinou 3) a rýži nechám dojít asi 20 minut. Protože jsem měl včera málo místa na sporáku, šoupl jsem ji do "peřin".
Poznámka k receptu na Hovězí srdce na slanině a žampiónech: Příprava je poněkud delší, ale mi hovězí srdce chutná a za mlada jsem z něj vařil i guláš.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí srdce na slanině a žampiónech, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Jenda1
- Datum vložení: 29.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Pokrmy z vnitřností
- Suroviny: hovězí srdce, žampióny, uzená slanina nejlépe domácí, uzená žebírka, cibule, kmín, pepř, sůl, škrobová moučka Příloha:1 hrnek rýže, oříšek sádla a másla, 3-4 hřebíčky, 1 střední mrkev, 3 listy kapusty, 1 střední cibule, 3-4 stroužky česneku, sůl, 2 hrnky horké vody
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí srdce na slanině a žampiónech,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí srdce na slanině a žampiónech - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí srdce na slanině a žampiónech
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|