|
Recept na Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
Recept na Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
Hovězí maso na guláš (kližka, krk) - 400-500 g Čerstvé lišky – v množství tak do 2 dlaní Červené víno (nejlépe polosladké) – 1 dl Mrkev – 2 větší Petržel – 1 větší Celer – v množství jako petržele Červená cibule – 1 kus Červená marmeláda (nejlépe brusinková) - 1 lžička Koření: sůl, pepř, nové koření, fenykl, hřebíček, kmín.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
Recept na Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině: Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme zpěnit do hluboké pánve na máslo. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené lišky. Pustí si vodu, takže je několik minut podusíme, pak necháme odpařit vodu, přidáme víno a nepřikryté necháme odpařovat. Mezitím v třecí misce rozdrtíme půl čajové lžičky fenyklu, lžičku kmínu, 4-5 hřebíčků a 4 kuličky nového koření. Po odpaření alkoholu z vína přidáme koření a marmeládu, rozmícháme a v momentě, kdy se koření rozvoní, necháme směs mimo plamen odpočinout. Kořenovou zeleninu nakrájenou na malé kostičky umístíme na druhou pánev s máslem. Kostky masa (nejlépe prorostlejší - pustí více šťávy) přidáme k zelenině osmahnout ve chvíli, kdy zelenina začne na másle „šumět“. Necháme maso zatáhnout a zeleninu mírně zkaramelizovat (mrkev tak pustí do masa nasládlou chuť). Přidáme ke směsi z lišek, podlijeme vodou (lze použít i hovězí vývar), mírně osolíme (vodu budeme později odpařovat), opepříme a přikryté pokličkou necháme na mírném plamenu dusit 1,5 – 2 hod. Občas vše promícháme, popř. přidáme vodu (vývar). Až je maso zcela měkké a rozpadá se na vlákna, necháme odpařit přebytečnou tekutinu do konzistence středně husté omáčky. Teď je na místě ochutnání a případné dosolení podle potřeby. Celková chuť by měla být výrazně hovězí a mírně nasládlá. Jako přílohu volíme např. šťouchané brambory.
Poznámka k receptu na Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině: littlebro: Dobře, věřím ti a určitě vyzkouším, jinak recept se mi fakt líbí
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: littlebro
- Datum vložení: 02.12.2014
- Počet porcí: 2-3
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: Hovězí maso na guláš (kližka, krk) - 400-500 g Čerstvé lišky – v množství tak do 2 dlaní Červené víno (nejlépe polosladké) – 1 dl Mrkev – 2 větší Petržel – 1 větší Celer – v množství jako petržele Červená cibule – 1 kus Červená marmeláda (nejlépe brusinková) - 1 lžička Koření: sůl, pepř, nové koření, fenykl, hřebíček, kmín
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí ragú na liškách a kořenové zelenině
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|