|
Recept na Hovězí pupek s čabajkou
Recept na Hovězí pupek s čabajkou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí pupek s čabajkou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg hovězího pupku 1 nožka Čabajské klobásy ((originál je jen jeden-Hungary) lžíce hrubozrnné hořčice, 15 dkg Lopenické slaniny 3 větší cibule, sůl, pepř, 3 bobkové listy, nové koření, 3 lžíce silného vývaru Demi-glace hl. mouka, režná nit.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí pupek s čabajkou
Recept na Hovězí pupek s čabajkou: Plát hovězího pupku pokud je potřeba, tak dobře odblaníme a potřeme hrubozrnnou hořčicí, přeložíme a necháme v chladu asi hodinu odležet. Po odležení na potřenou stranu položíme nožku Čabajské klobásy a pevně smotáme. Smotané maso pevně převážeme režnou nití a na povrchu vydatně opepříme a osolíme. Nakrájíme si na kostičky Lopenickou slaninu, kterou v hrnci necháme zlehka vyškvařit a opečeme ve výpeku maso ze všech stran, aby se hezky zatáhlo. Maso vyjmeme a dáme si ho bokem. Do hrnce přidáme na měsíčky nakrájené cibule a opečeme do zlatohněda. Maso poté vrátíme do hrnce k cibulovému základu a do ¾ masa podlijeme masovým vývarem a přidáme 3 lžíce vývaru Demi-glace. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny dokud není maso krásně měkké. Hotové a krásně měkké po odstranění nitě krájíme na silnější plátky. Vývar propasírujeme a dohustíme dle potřeby lžicí hladké mouky, dobře rozmícháme a necháme 10 minut provařit. Výbornou přílohou jsou opečené plátky z nových brambor.
Poznámka k receptu na Hovězí pupek s čabajkou: Dělala jsem podobně kuřecí prso a vím,že je to báječný požerReceptík i foto jsou mňamina+14
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pupek s čabajkou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 07.10.2012
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1kg hovězího pupku 1 nožka Čabajské klobásy ((originál je jen jeden-Hungary) lžíce hrubozrnné hořčice, 15 dkg Lopenické slaniny 3 větší cibule, sůl, pepř, 3 bobkové listy, nové koření, 3 lžíce silného vývaru Demi-glace hl. mouka, režná nit
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pupek s čabajkou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pupek s čabajkou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pupek s čabajkou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|