|
Recept na Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou
Recept na Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězího pupku (vyšší plát) 10 g kuliček zeleného pepře ve slaném nálevu (1/4 skleničky) 2 lžíce vepřového sádla 2 velké žluté cibule, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření 100 g zakysané smetany extra hustá 30% 1 litr vývaru (hovězí harfy) sůl, máslo, hl. mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou
Recept na Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou: Plát hovězího pupku dobře odblaníme. Nakrájíme na stejně široké pruhy po vlákně a následně přes vlákno na menší kostky. Do většího hrnce dáme rozpustit vepřové sádlo a přidáme nakrájenou cibuli, kterou opečeme do zlaté barvy. Kuličky zeleného pepře společně s bobkovým listem, novým kořením přidáme do cibulového základu a chvilku restujeme. Kostky hovězího masa dobře osolíme a přidáme do hrnce k cibuli, kde necháme tzv. zatáhnout. Maso podlijeme do ¾ vývarem tak, aby nebylo zcela ponořeno. Pod pokličkou dusíme při mírném varu asi 2 hodiny. Je-li potřeba, doléváme vývarem opět do ¾ masa. Jakmile jsou kostky masa měkké, vyjmeme je z hrnce a vzniklou silnou šťávu lehce zahustíme hladkou moukou smíchanou s povoleným máslem a zlehka 15 minut necháme provařit. Po provaření a lehkém zahuštění omáčky vrátíme kostky masa a zjemníme zakysanou smetanou. Již nevaříme. Vhodnou přílohou jsou různé druhy a tvary těstovin.
Poznámka k receptu na Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou: tohle jo.. to bude mlask
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Colombo65 (Otto Plášek)
- Datum vložení: 16.05.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězího pupku (vyšší plát) 10 g kuliček zeleného pepře ve slaném nálevu (1/4 skleničky) 2 lžíce vepřového sádla 2 velké žluté cibule, 2 bobkové listy, 4 kuličky nového koření 100 g zakysané smetany extra hustá 30% 1 litr vývaru (hovězí harfy) sůl, máslo, hl. mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pupek na zeleném pepři se zakysanou smetanou
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|