|
Recept na Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Recept na Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1500 g hovězí špičky 250 g libovější slaniny 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské ap.) 500 ml hovězího vývaru 250 g malých žampionů 1 mrkev 1 cibule 5 stroužků česneku 1 větší rajský protlak (2-3 lžíce) 20 šalotek hladká mouka čerstvý tymián (4 větvičky) 2 bobkové listy máslo olivový olej pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Recept na Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child: Troubu rozehřejeme na 230°C. Maso nakrájíme na kostky o hraně asi 4cm a dobře osušíme. Slaninu nakrájíme na kousky cca 3x2cm, vložíme do vroucí vody a 10 minut blanšírujeme. Slaninu osušíme a orestujeme na jedné lžíci oleje. Vyndáme ji a na výpeku orestujeme kostky masa dohněda. Orestované maso přendáme do kastrolu, ve kterém ho budeme péct v troubě, k tuku přidáme plátek másla a ještě orestujeme nakrájenou cibuli a mrkev. Zeleninu přidáme k masu, vše osolíme a opepříme, poprášíme dvěma lžícemi mouky a kastrolem ztřeseme, aby se maso obalilo moukou. Vložíme na 4 minuty do trouby. Poté vyndáme, teplotu v troubě snížíme na 150°C. Kastrol dáme na plotýnku a přilijeme vývar a červené víno tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a tymián svázaný s bobkovým listem. Přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby. Pečeme 3 hodiny, po každé hodině promícháme. Mezitím orestujeme na másle celé oloupané šalotky a poté žampiony. Hotové maso přecedíme, vyjmeme bobkový list s tymiánem a šťávu doladíme - buď povolíme vývarem, nebo redukujeme mírným varem do požadované hustoty. Vše promícháme, dosolíme a dopepříme.
Poznámka k receptu na Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child: Abych se nechlubila cizím peřím, tak dnes vařil manžel... A ještě přidávám odkaz na autorku...http://instinkt.tyden.cz/rubriky/osud/julia-childk...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 14.03.2011
- Počet porcí: 8
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1500 g hovězí špičky 250 g libovější slaniny 750 ml červeného vína (např. Beaujolais, Burgunské ap.) 500 ml hovězího vývaru 250 g malých žampionů 1 mrkev 1 cibule 5 stroužků česneku 1 větší rajský protlak (2-3 lžíce) 20 šalotek hladká mouka čerstvý tymián (4 větvičky) 2 bobkové listy máslo olivový olej pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí po burgundsku - boeuf bourguignonne podle julii child,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|