|
Recept na Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce
Recept na Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce je zařazen v kategorii mleté maso.
K přípravě Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
10 čerstvých žampiónů, 2 menší cibule, 1 stroužek česneku, kmín, pepř, sůl, hovězí bujón, libeček, 2 kuličky Nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 1 plechovka loupaných rajčat, půl kila mletého hovězího masa, 1 zakysaná smetana..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce
Recept na Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce: Žampióny očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobno. Do tlakového hrnce nalijeme olej, přidáme cibuli, žampióny a česnek. Krátce orestujeme a ztlumíme na minimum. Část rajčat z plechovky nakrájíme na drobné kousky a zbylou část rozmixujeme(Není nutné. Můžeme vše nakrájet na drobno). Rajčata přidáme do tlakového hrnce a promícháme. Přidáme kmín, bujón, libeček, bobkový list, hřebíček, Nové koření a zalijeme vodou. Mleté maso osolíme, opepříme a promícháme. Uválíme 3 menší šišky, které na pánvi s olejem prudce opečeme po všech stranách, aby se nám maso zatáhlo. Přendáme do tlakového hrnce k omáčce a uzavřeme poklicí. Vaříme 15 minut od zasyčení. Poté tlakový hrnec otevřeme, šišky masa vytáhneme a nakrájíme na plátky. Omáčku zahustíme zákletkou(voda+mouka) a přidáme zakysanou smetanu. Pořádně promícháme a povaříme ještě 15 minut. Podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Poznámka k receptu na Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce: Já bych si to nedala, jako pozdní večeři, ale jako obídek
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: misza (Míša)
- Datum vložení: 01.05.2011
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Mleté maso
- Suroviny: 10 čerstvých žampiónů, 2 menší cibule, 1 stroužek česneku, kmín, pepř, sůl, hovězí bujón, libeček, 2 kuličky Nového koření, 2 hřebíčky, 1 bobkový list, 1 plechovka loupaných rajčat, půl kila mletého hovězího masa, 1 zakysaná smetana.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky z mletého masa v žampiónovorajčatové omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|