|
Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami
Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí plátky s hermelínem a olivami budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 plátky falešné svíčkové 1 hermelín hrst zelených oliv (cca 100 g) 5 velkých žampionů olivový olej máslo černý pepř (nejlépe čerstvě mletý) lžička hladké mouky sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami
Recept na Hovězí plátky s hermelínem a olivami: Plátky masa naklepeme pomocí kloubů prstů, opepříme a potřeme olivovým olejem. Necháme odležet, nejlépe do druhého dne. Maso osolíme, rozpálíme pánev, cákneme do ní trochu olivového oleje, přidáme lžíci másla a maso zprudka opečeme - asi 4 minuty z každé strany. Potom lehce podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme plátky žampionů, zmírníme teplotu a přikryté dusíme asi 20 minut. Podle potřeby přidáváme malé množství vody. Po dvaceti minutách zahustíme masovou šťávu kuličkou ze lžičky mouky a lžičky másla, kterou necháme rozpustit a na maso poklademe tenké plátky hermelínu a kolečka oliv. Přikryjeme pokličkou a sýr necháme roztavit. Podáváme nejlépe s rýží, ale vhodné jsou i tagliatelle, kuskus nebo různě upravené brambory.
Poznámka k receptu na Hovězí plátky s hermelínem a olivami: Podobný pokrm je možné připravit i z kvalitnějšího hovězího masa (pravá svíčková, vysoký roštěnec), ale postup přípravy bude jiný, kratší... Především odpadne fáze dušení.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky s hermelínem a olivami, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 25.05.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 plátky falešné svíčkové 1 hermelín hrst zelených oliv (cca 100 g) 5 velkých žampionů olivový olej máslo černý pepř (nejlépe čerstvě mletý) lžička hladké mouky sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky s hermelínem a olivami,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky s hermelínem a olivami - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky s hermelínem a olivami
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|