|
Recept na Hovězí plátky pikant
Recept na Hovězí plátky pikant je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí plátky pikant budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hovězího masa(zadní, roštěnec) 2 cibule 100 g slaniny 4 kyselé okurky 2 vejce 3 lžíce Dionské hořčice-i víc hladká mouka na obalení 2 lžíce koňaku-nemusí být sádlo, nebo olej nové koření bobkový list pepř sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí plátky pikant
Recept na Hovězí plátky pikant: Maso nařežeme na plátky, naklepeme, osolíme,opepříme, potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na sádle zprudka opečeme z obou stran. Pak si nakrájíme cibuli, tu dáme orestovat do jiného hrnce na horké sádlo, přidáme orestované maso, zalijeme výpekem z masa a malým množstvím vody, můžeme dát ještě koňak a dusíme, až bude maso měkké. Celou dobu dušení přidáváme vývar (vodu). Před koncem dušení (tak 10 minut)nasypeme vejce uvařená natvrdo a posekaná na drobno, okurky pokrájíme na kostičky a také přidáme, promícháme, necháme převařit. Můžeme ještě zahustit hořčicí dle chuti.
Poznámka k receptu na Hovězí plátky pikant: Koňak jsem nedávala, doma ho nemám, jinak slouží k tomu, aby bylo maso křehčí. Může být téměř jakýkoliv "tvrdý" alkohol.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky pikant, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Bibinka (Janinka)
- Datum vložení: 30.04.2009
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g hovězího masa(zadní, roštěnec) 2 cibule 100 g slaniny 4 kyselé okurky 2 vejce 3 lžíce Dionské hořčice-i víc hladká mouka na obalení 2 lžíce koňaku-nemusí být sádlo, nebo olej nové koření bobkový list pepř sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky pikant,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky pikant - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky pikant
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|