|
Recept na Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
Recept na Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
4 hovězí plátky 2 menší mrkve 1/2 celeru 150 g cukety 150 g patizonu sůl pepř 2 menší cibule olej + vývar nebo voda + Na potření : 2 PL ostřejší hořčice + 1 PL oleje / hladká mouka /.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
Recept na Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru: Olej smícháme s hořčicí. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme a na stranách nařízneme. Potřeme směsí z hořčice a oleje a necháme v chladu cca 2 hodiny. Cibulku pokrájíme na drobno, necháme v nádobě s olejem zesklovatět a naložené hovězí plátky vložíme na tento základ zprudka orestovat. Maso necháme zatáhnout, opepříme a chvilku podusíme. Přidáme vodu nebo vývar z polévky ( množství- cca kolik chceme mít omáčky ) a necháme dusit. Po 30 minutách přidáme nakrájenou zeleninu ( mrkev a celer), v poměru asi tak půl na půl. Necháme pod pokličkou dál podusit. Asi 10- 15 minut před koncem dušení přidáme oloupanou a pokrájenou cuketu a oloupaný a pokrájený patizon. Po troškách podléváme vývarem a stále mícháme, necháme probublat, dokud není maso měkké. Maso vyjmeme a omáčku ponorným mixerem rozmixujeme. Omáčka je dost hustá, není třeba ji zahušťovat. Podáváme s rýží nebo s knedlíkem.
Poznámka k receptu na Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru: Ale kdo má rád hustší omáčku, přidá mouku s vodou. Je možné přidat i zakysanou smetanu nebo jen smetanu.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: varilamyskakasicku (Ivka)
- Datum vložení: 14.02.2013
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 4 hovězí plátky 2 menší mrkve 1/2 celeru 150 g cukety 150 g patizonu sůl pepř 2 menší cibule olej + vývar nebo voda + Na potření : 2 PL ostřejší hořčice + 1 PL oleje / hladká mouka /
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky na cuketě, patizonu, mrkvi a celeru
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|