|
Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku
Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
700 g hovězího masa-6 středních plátků z mladé kližky 200 g vyuzeného domácího bůčku 1 pl oleje 1 větší cibule 2 hrnky nastrouhaného celeru 2 centimetr široké plátky celeru 1 kostka hovězího bujónu 1 krabička (250g) trvanlivé 30% smetany ke šlehání 3 pl hořčice sůl, mletý černý pepř 1 hrnek=250ml.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku
Recept na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku: Maso opláchneme, osušíme, naklepeme, nařízneme na okrajích, mírně osolíme a opepříme. Očištěný celer nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle, dva plátky nakrájíme na stejnoměrné hranolky a odložíme si je stranou na později. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na drobnější kostičky a dáme do hrnce na rozehřátý olej na 5 minut osmahnout. Vložíme plátky připraveného masa, které necháme z obou stran zatáhnout. Poté je zasypeme nastrouhaným celerem, podlijeme 300 ml vody, rozdrobíme kostku bujónu a zaděláme víkem. Až se hrnec natlakuje a začne syčet, ubereme plamen na nejnižší stupeň a vaříme 20 minut. Po ochlazení hrnec otevřeme, přidáme nakrájené hranolky celeru, znova přiklopíme tlakovou poklicí a ještě 5 minut vaříme. Pak maso pokud je měkké vyjmeme i s trochou celeru, zbytek šťávy ponorným mixérem pomixujeme, přidáme hořčici, smetanu, vložíme nazpět maso, zamícháme a 10 minut za občasného promíchání provaříme. Jako příloha se hodí houskový knedlík i brambory.
Poznámka k receptu na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku: Inspirací na tuto príma baštu mi byl původní recept od Simonky Kučerové, který je u nás ve velké oblibě. Trošku jsem si ho upravila do této verze, která nám chutnala také. Když se podaří a jídlo vydrží do druhého dne, tak je krásně uležené:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 08.03.2012
- Počet porcí: 3-4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 700 g hovězího masa-6 středních plátků z mladé kližky 200 g vyuzeného domácího bůčku 1 pl oleje 1 větší cibule 2 hrnky nastrouhaného celeru 2 centimetr široké plátky celeru 1 kostka hovězího bujónu 1 krabička (250g) trvanlivé 30% smetany ke šlehání 3 pl hořčice sůl, mletý černý pepř 1 hrnek=250ml
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí plátky na celeru a smetaně v papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|