|
Recept na Hovězí pikant-plátky z papiňáku
Recept na Hovězí pikant-plátky z papiňáku je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí pikant-plátky z papiňáku budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
600 g mladého předního hovězího masa-použila jsem kližku(5 plátků) 150 g gazdovské slaniny 150 g loveckého salámu 1 větší cibule 3 stroužky česneku 1 kl sladké papriky ½ kl drceného kmínu ½ kl mletého zázvoru ½ kostky hovězího bujónu 2 pl hladké mouky 1 pl oleje sůl,mletý pepř.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí pikant-plátky z papiňáku
Recept na Hovězí pikant-plátky z papiňáku: Plátky masa otřeme čistým vlhkým hadříkem, lehce naklepeme, na okrajích nařízneme, mírně osolíme a opepříme. Cibuli a česnek očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. Slaninu a salám nakrájíme na menší kostičky. Do hrnce na rozehřátý olej dáme na 4minuty osmahnout slaninu společně se salámem, pak přidáme cibuli a 3minuty restujeme. Poté vložíme plátky masa a necháme je po 2minutách z každé strany zatáhnout. Přisypeme kmín, zázvor a papriku, podlijeme 2dl horké vody, rozdrobíme bujón a hrnec zajistíme tlakovou poklicí. Až začne ucházet tlakový ventil, hořák ubereme na minimum a vaříme 20minut. Pak hrnec ochladíme, otevřeme, plátky masa s částí slaniny a salámu odebereme bokem a zbytek v hrnci ponorným mixérem rozmixujeme. Ve 4dl studené vody rozmícháme hladkou mouku, vlijeme do rozmixované směsi, přidáme odebrané maso, prolisovaný česnek a na mírném plameni za občasného zamíchání vaříme ještě dalších 10minut.Dle potřeby dochutíme a podáváme nejlépe s rýží.
Poznámka k receptu na Hovězí pikant-plátky z papiňáku: V dnešní době je hovězí maso celkem drahé-i cena kližky se pohybuje kolem 140,-kč/kg.Lze nahradit hovězím předním na polévku(rýfek)odříznout od kosti, nakrájet na kostičky a dále postup stejný.Chuťově úplně stejné+kolínka, nebo jiné těstoviny nejsou na škodu:-)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pikant-plátky z papiňáku, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 15.04.2012
- Počet porcí: 2 velké porce
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 600 g mladého předního hovězího masa-použila jsem kližku(5 plátků) 150 g gazdovské slaniny 150 g loveckého salámu 1 větší cibule 3 stroužky česneku 1 kl sladké papriky ½ kl drceného kmínu ½ kl mletého zázvoru ½ kostky hovězího bujónu 2 pl hladké mouky 1 pl oleje sůl,mletý pepř
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pikant-plátky z papiňáku,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pikant-plátky z papiňáku - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pikant-plátky z papiňáku
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|