|
Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy
Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1kg hovězího hrudí ( měla jsem s kostmi) nebo jiného vhodného kusu na pečeni 1 cibule 2 mrkve 3 stroužky česneku 2PL rajčatového protlaku 200ml bílého vína 250ml silného vývaru 2-3 menší bobkové listy ( dala jsem čerstvé) pár snítek tymiánu 5 kuliček nového koření sůl pepř olej Do omáčky pak: 1PL hrubozrnné hořčice 2KL smetanového nebo čerstvého křenu 2PL brandy 100ml sladké smetany kousek másla + hladká mouka.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy
Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy: V první řadě nahřejeme troubu na 150C. Maso osolíme, dostatečně opepříme a v nádobě vhodné do trouby opečeme na oleji ze všech stran dohněda. Vyjmeme, do výpeku vlijeme víno, vývar a vmícháme rajčatový protlak. Vložíme zpět maso, přidáme nakrájenou cibuli na větší kusy, mrkve na kolečka, zmáčknuté stroužky česneku, koření a bylinky. Přiklopíme a vložíme na 4 hodiny do trouby. V polovině pečení můžeme maso obrátit a zkontrolovat. Po 4 hodinách je maso již krásně měkké. Vyjmeme a přikryjeme, abynám neosychalo. Výpek se zeleninou přecedíme do rendlíku, šťávu zahřejeme, přidáme brandy, hořčici a křen a zahustíme kouskem másla rozetřeným s hladkou moukou. Necháme chvilku provařit a nakonec vlijeme smetanu. Provaříme do požadované hustoty. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme třeba s kaší.
Poznámka k receptu na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy: Recept jsem vyzkoušela podle Apetitu. Změnila jsem původní zakysanou smetanu na sladkou, zdálo se mi, že díky hrubozrnné hořčici je omáčka nakyslá dost, tak jsem ji spíše zjemnila sladkou. A brandy je tam vynikající, ovšem, kdo nemá, určitě ji může vynechat.
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: 1974andrea
- Datum vložení: 03.04.2014
- Počet porcí: n/a
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1kg hovězího hrudí ( měla jsem s kostmi) nebo jiného vhodného kusu na pečeni 1 cibule 2 mrkve 3 stroužky česneku 2PL rajčatového protlaku 200ml bílého vína 250ml silného vývaru 2-3 menší bobkové listy ( dala jsem čerstvé) pár snítek tymiánu 5 kuliček nového koření sůl pepř olej Do omáčky pak: 1PL hrubozrnné hořčice 2KL smetanového nebo čerstvého křenu 2PL brandy 100ml sladké smetany kousek másla + hladká mouka
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|