RECEPTY | Kuchařka s recepty na vaření online
Recepty - kuchařka online

 Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy

    Recepty, vaření, online kuchařka, Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy, recepty Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy, Hovězí, pečeně, pikantní, omáčkou, brandy


Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy

Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy je zařazen v kategorii hovězí maso. K přípravě Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.

Použité suroviny:
1kg hovězího hrudí ( měla jsem s kostmi) nebo jiného vhodného kusu na pečeni 1 cibule 2 mrkve 3 stroužky česneku 2PL rajčatového protlaku 200ml bílého vína 250ml silného vývaru 2-3 menší bobkové listy ( dala jsem čerstvé) pár snítek tymiánu 5 kuliček nového koření sůl pepř olej Do omáčky pak: 1PL hrubozrnné hořčice 2KL smetanového nebo čerstvého křenu 2PL brandy 100ml sladké smetany kousek másla + hladká mouka.

Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy
Zvětšit obrázek

Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy

Recept na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy:
V první řadě nahřejeme troubu na 150C. Maso osolíme, dostatečně opepříme a v nádobě vhodné do trouby opečeme na oleji ze všech stran dohněda. Vyjmeme, do výpeku vlijeme víno, vývar a vmícháme rajčatový protlak. Vložíme zpět maso, přidáme nakrájenou cibuli na větší kusy, mrkve na kolečka, zmáčknuté stroužky česneku, koření a bylinky. Přiklopíme a vložíme na 4 hodiny do trouby. V polovině pečení můžeme maso obrátit a zkontrolovat. Po 4 hodinách je maso již krásně měkké. Vyjmeme a přikryjeme, abynám neosychalo. Výpek se zeleninou přecedíme do rendlíku, šťávu zahřejeme, přidáme brandy, hořčici a křen a zahustíme kouskem másla rozetřeným s hladkou moukou. Necháme chvilku provařit a nakonec vlijeme smetanu. Provaříme do požadované hustoty. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme třeba s kaší.

Poznámka k receptu na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy:
Recept jsem vyzkoušela podle Apetitu. Změnila jsem původní zakysanou smetanu na sladkou, zdálo se mi, že díky hrubozrnné hořčici je omáčka nakyslá dost, tak jsem ji spíše zjemnila sladkou. A brandy je tam vynikající, ovšem, kdo nemá, určitě ji může vynechat.

Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy, kde se můžete zeptat na detaily přípravy, uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.

Doplňující informace:
  • Autor receptu: 1974andrea
  • Datum vložení: 03.04.2014
  • Počet porcí: n/a
  • Doba přípravy: n/a
  • Zařazení receptu: Hovězí maso
  • Suroviny: 1kg hovězího hrudí ( měla jsem s kostmi) nebo jiného vhodného kusu na pečeni 1 cibule 2 mrkve 3 stroužky česneku 2PL rajčatového protlaku 200ml bílého vína 250ml silného vývaru 2-3 menší bobkové listy ( dala jsem čerstvé) pár snítek tymiánu 5 kuliček nového koření sůl pepř olej Do omáčky pak: 1PL hrubozrnné hořčice 2KL smetanového nebo čerstvého křenu 2PL brandy 100ml sladké smetany kousek másla + hladká mouka
 
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy, pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme

Diskusní fórum Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první

Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí pečeně s pikantní omáčkou s brandy

Položky označené * je nutné vyplnit.
Vaše jméno *:
Email :
Předmět *:
Text příspěvku *:
Opište kód *:
(ochrana proti spamu)
"recept"
Jesliže chcete dostávat reakce/odpovědi na Váš příspěvek, nezapomeňte vyplnit
položku "Email". Váš email nebude zobrazen, ani jinak využit/zneužit.

 


Nenašli jste co hledáte?
Zkuste Google vyhledávání!

Custom Search

ROZDĚLENÍ DLE KATEGORIÍ
Bezmasá jídla
Bramborová jídla
Cukroví
Dietní recepty
Domácí pekárna
Dorty
Drůbeží maso
Grilování
Houby
Hovězí maso
Jiné maso
Luštěniny
Mikrovlnná trouba
Minutky
Mleté maso
Mořské plody
Moučníky
Nápoje
Omáčky
Ostatní
Pizzy
Pokrmy z vnitřností
Polévky
Pomalý hrnec
Pomazánky
Předkrmy
Přílohy
Pro děti
Pro začátečníky
Ryby
Saláty
Sladká jídla
Slané pečivo
Studená kuchyně
Sýry
Těstoviny
Vepřové maso
Zavařeniny
Zdobení
Zeleninová jídla

SUROVINY
Přehled nejběžnějších surovin, ze kterých vaříte: zobraz všechny suroviny

Běžné suroviny
Koření
Maso
Mléčné výrobky
Ostatní
Ovoce
Přílohy
Přísady
Zelenina

Probíhající diskuze
Poslední diskutované recepty:

hamannovy uši - Hamanovy uši
Vložil: Honza Vodička
2022-03-24 09:26:25

Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle toda raba...
Husa - Husička v pomalém hrnci
Vložil: Sylva
2021-12-13 08:17:27

Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ...
králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci
Vložil: Michal Procházka
2020-10-23 23:29:37

Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ? Děkuji...
hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci
Vložil: Ariana
2020-06-25 21:20:59

Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c...
Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát
Vložil: Marie H.
2020-05-13 23:28:50

Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím....


recept-online.cz - online kuchařka s mnoha recepty na přípravu chutných a zdravých jídel
sitemap.txt
TOPlist