Recept na Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Recept na Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
500 g hovězí loupané plece 1 cibule 50 g sádla 2-3 lžičky drceného černého pepře 1 stroužek česneku 3-4 lžíce hladké mouky 500 ml masového vývaru sůl 8 středně velkých brambor 3 lžíce másla 100 ml smetany na vaření sůl.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
Recept na Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši: Maso nakrájíme na větší kostky a cibuli nadrobno. V kastrole rozpálíme sádlo a cibuli osmažíme dozlatova. Do tohoto základu přidáme kousky masa, opečeme ho ze všech stran dohněda, osolíme, přidáme drcený pepř, česnek utřený se solí a zalijeme horkým vývarem do poloviny výšky masa. Teplotu ztlumíme na minimum, přiklopíme pokličkou a dusíme půl hodiny (kontrolujeme a případně doléváme malé množství teplého vývaru). Po půlhodinovém dušení odstraníme pokličku, teplotu zvýšíme na maximum a výpek vysmahneme na tuk. Zaprášíme prosátou hladkou moukou, zasmahneme a zalijeme zbytkem teplého vývaru. Dobře rozmícháme a maso dodusíme doměkka. Často mícháme. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme a ušleháme s máslem. Během šlehání (elektrickým šlehačem) přiléváme horkou smetanu. Kaši dosolíme a servírujeme s hovězím s pepřovou omáčkou (viz foto).
Poznámka k receptu na Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši: mnam mnam
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Eliza
- Datum vložení: 17.12.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 500 g hovězí loupané plece 1 cibule 50 g sádla 2-3 lžičky drceného černého pepře 1 stroužek česneku 3-4 lžíce hladké mouky 500 ml masového vývaru sůl 8 středně velkých brambor 3 lžíce másla 100 ml smetany na vaření sůl
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí loupaná plec na pepři a bramborové kaši
|
|