|
Recept na Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce
Recept na Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1 kg hovězích líček, 300 g cibule, 4 hřebíčky, 8 celých pepřů, 4 nová koření, 1 tmavé pivo, hovězí vývar, sádlo, sůl, čerstvě mletý pepř. Pyré: brambory 750 g, 250 g pastináku, mléko, sůl, 2 dl smetany..
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce
Recept na Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce: Líčka nakrájíme přibližně na velikost dlaně bez prstů, osolíme, opepříme a na lžíci sádla osmahneme pořádně ze všech stran, aby se dobře zatáhla. Pak je vyjmeme a zakryjeme alobalem. Přidáme do pánve další sádlo a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přidáme koření v celku a trpělivě restujeme jako na guláš. Pak zalijeme pivem, vložíme maso, přivedeme k varu a chvíli vaříme nezakryté, aby se vypařil alkohol. Dolijeme vývarem, aby bylo maso ponořené a zvolna dusíme do měkka. Mezitím vaříme oloupaný a nakrájený pastinák v osolené směsi mléka a vody (1/2 na 1/2) 10 minut, pak přidáme oloupané a nakrájené brambory, případně dolijeme tekutinu a vaříme, dokud není vše měkké. Scedíme, rozšťoucháme, zalijeme horkou smetanou a vyšleháme na hladké pyré. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple. Omáčku přecedíme, propasírujeme a na plameni zredukujeme na 1/2-1/3 objemu, dochutíme. Líčka podáváme s bramborovo pastinákovým pyré a omáčkou.
Poznámka k receptu na Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce: Zdroj: http://www.pepato.eu/, trošku upraveno. Autor doporučuje pyré pouze z pastináku, já jsem neměla odvahu tak výraznou chuť předložit rodině, tak jsem zvolila kompromis. Pastináková chuť krásně doplňuje chuť omáčky, vyzkoušejte :)
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: zizala
- Datum vložení: 06.06.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1 kg hovězích líček, 300 g cibule, 4 hřebíčky, 8 celých pepřů, 4 nová koření, 1 tmavé pivo, hovězí vývar, sádlo, sůl, čerstvě mletý pepř. Pyré: brambory 750 g, 250 g pastináku, mléko, sůl, 2 dl smetany.
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka v kořeněné pivní omáčce
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|