|
Recept na Hovězí líčka na pomeranči
Recept na Hovězí líčka na pomeranči je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí líčka na pomeranči budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
900 g hovězích líček 200 ml pomerančové šťávy 2 pl oleje 3 pl prolisovaného čerstvého zázvoru 2 pl nastrouhané pomerančové kůry dále budeme potřebovat 2 pl oleje 200 ml pomerančové šťávy 100 g kandovaného citronátu nakrájeného na kostičky-viz.foto 1 kostku zeleninového bujónu dle potřeby sůl na ozdobu plátky pomeranče+ zelené bylinky.
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí líčka na pomeranči
Recept na Hovězí líčka na pomeranči: V hlubší nádobce si smícháme pomerančovou šťávu s olejem, pomerančovou kůrou a zázvorem. Opláchnuté maso nakrájíme na větší kostky, promícháme v připravené marinádě a necháme nejlépe přes noc v chladnu uležet. Maso necháme v cedníku okapat. V papiňáku si rozpálíme olej, vložíme odkapané maso a prudce ze všech stran orestujeme. Vlijeme novou pomerančovou šťávu, rozdrobíme kostku bujónu, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu na slabém plameni dusíme 40-50minut. Po schladnutí hrnce poklici odstraníme, přidáme kostičky kandovaného citronátu a ještě 10minut odkryté vaříme. Dle potřeby dochutíme solí a můžeme servírovat. Na přílohu se hodí noky,špecle,nebo rýže.
Poznámka k receptu na Hovězí líčka na pomeranči: Pokud budeme přiravovat v obyčejném hrnci, orestované maso podlijeme do 3/4 pomerančovou šťávou a dusíme do měkka,cca 90minut. 10minut před koncem přidáme kostičky citronátu a šťávu pod masem zredukujeme na námi požadovanou hustotu. Máte-li rádi pikantní,navinulou chuť vyzkoušejte:-) Já jsem podávala s"jemnými přílohovými noky"http://www.toprecepty.cz/recept/29704-jemnepriloho...
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka na pomeranči, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: Anna Kocikova (Drahuš)
- Datum vložení: 14.12.2012
- Počet porcí: 4
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 900 g hovězích líček 200 ml pomerančové šťávy 2 pl oleje 3 pl prolisovaného čerstvého zázvoru 2 pl nastrouhané pomerančové kůry dále budeme potřebovat 2 pl oleje 200 ml pomerančové šťávy 100 g kandovaného citronátu nakrájeného na kostičky-viz.foto 1 kostku zeleninového bujónu dle potřeby sůl na ozdobu plátky pomeranče+ zelené bylinky
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka na pomeranči,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka na pomeranči - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka na pomeranči
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|