|
Recept na Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách
Recept na Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách je zařazen v kategorii hovězí maso.
K přípravě Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách budete potřebovat níže uvedené suroviny, které si dopředu nakupte a nachystejte.
|
Použité suroviny:
1000 g hovězích líček 300 ml černého Kozla ( to je pivo, prosím ) 2 lžičky sušené šalvěje 10 lístků čerstvé šalvěje 150 g špeku Mangalica 200 g hříbků ( měla jsem mražené ) 2-3 cibule 1 lžíce hořčice 2 lžíce sádla čertvě drcený pepř, sůl hovězí vývar dle potřeby ( příp. gel.bujon ).
|
|
Zvětšit obrázek
|
Recept na Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách
Recept na Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách: Líčka si kuchyňsky upravíme, překrájíme na plátky a okraje nařízneme. Řádně opepříme a posypeme sušenou šalvějí. Do vhodné pánve dáme sádlo, rozpálíme, a maso zprudka orestujeme z každé strany cca 5 min., aby se nám pěkně zatáhlo. Odložíme stranou. V téže pánvi pak osmahneme špíček nakrájený na kostičky, přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zezlátnout. Přidáme hořčici a zalijeme pivem. Přidáme trochu vývaru, případně dáme bujon, osolíme, opepříme, necháme krátce projít varem. Maso osolíme a dáme do nádoby, ve které budeme následující den připravovat. Zalijeme marinádou, klidně teplou. Po vychladnutí přiklopíme a dáme do lednice marinovat. Dáme si dvojku vínka a jdeme odpočívat k televizi. Už je ráno... troubu si předehřejeme na 200 st. ( dolní + spodní ohřev ) a za občasného podlévání a obracení masa dusíme - pečeme cca 1,5 hod. Pak teplotu snížíme na 150 st., přidáme hříbky a nasekanou šalvěj. Podle stáří Milky necháme dodělat doměkka. Štávu dle potřeby zredukujeme nebo můžeme zahustit. Já nechala jen zredukovat. Jako příloha se hodí např. rýže, ale jistě by byl dobrý i knédl... nebo co chcete.
Poznámka k receptu na Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách: Zdena z JM: děkuju moc za odzkoušení rcp, jsem ráda, že nezklamal, a že chutnalo jo, líčka tady taky nedostatkové zboží, ale my si poradíme
Doporučujeme navštívit diskuzi receptu Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách, kde se můžete zeptat na detaily přípravy,
uvést své vylepšení receptu nebo pochválit autora za kvalitní ispiraci.
|
|
|
Doplňující informace:
- Autor receptu: rebeka (Naďa)
- Datum vložení: 20.08.2013
- Počet porcí: 6
- Doba přípravy: n/a
- Zařazení receptu: Hovězí maso
- Suroviny: 1000 g hovězích líček 300 ml černého Kozla ( to je pivo, prosím ) 2 lžičky sušené šalvěje 10 lístků čerstvé šalvěje 150 g špeku Mangalica 200 g hříbků ( měla jsem mražené ) 2-3 cibule 1 lžíce hořčice 2 lžíce sádla čertvě drcený pepř, sůl hovězí vývar dle potřeby ( příp. gel.bujon )
|
|
Chcete-li recept vylepšit, máte-li podobný nebo jiný zajímavý recept na hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách,
pochlubte se s ním v diskuzi. Děkujeme
|
Otázky a odpovědi týkající se receptu na Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách - diskuse je zatím prázdná - vložte svůj příspěvek jako první
Vložit nový komentář/dotaz/odpověď Hovězí líčka na černém pivu, šalvěji a hříbkách
|
|
|
|
|
Nenašli jste co hledáte? Zkuste Google vyhledávání!
|
|
Probíhající diskuze |
Poslední diskutované recepty:
hamannovy uši - Hamanovy uši Vložil: Honza Vodička 2022-03-24 09:26:25
Děkuji za recept,ale musel se trochu upravit nahradit plnotučným mlékem a použít normální cukr a do těsta trochu tuzemáku a citronové kůry a přidat jedeno vajíčko. výsledek perfektní jen moc nedrží tvar a musí se péci déle
toda raba... Husa - Husička v pomalém hrnci Vložil: Sylva 2021-12-13 08:17:27
Dobrý den jak velký hrnec (litru)je potřeba pro pomalé pečení asi 3kg husy. Děkuji za odpověď ... králík - Králík na zelenině v pomalém hrnci Vložil: Michal Procházka 2020-10-23 23:29:37
Hezký den, chci udělat králíka na zelenině v multifukčním hrnci, který umí tlakové, pomalé vaření a má i horkovzdušnou troubu. Můžete mi prosím poradit, jak nejlépe postupovat ?
Děkuji... hrnce - Vepřový guláš v pomalém hrnci Vložil: Ariana 2020-06-25 21:20:59
Mohu se zeptat, jaký typ hrnců máte? Já mám momentálně problém s tím, že se mi všechno připaluje. Takže sháním lepší hrnce. Kde sehnat a jaký typ? Našla jsem si že třeba titanové nádobí patří mezi nej. Co je na tom pravdy? Líbí se mi tady - www.bonio.c... Recept na cuketový salát ! - Cuketový salát Vložil: Marie H. 2020-05-13 23:28:50
Tuto čalamádu dělám leta, tak 20 velkých sklenic na zimu, používám i pod maso, ale Deko ani jiný konzervační příspěvek nedávám, není potřeba, zavářím.... |
|